”He saavat eläkettä niin kauan kuin yhteiskunta pysyy pystyssä. Nuorten tapauksessa epävarmuus liittyy eläkeikään: pysyykö se 65 vuodessa vai nouseeko, kun elinajan odote nousee”, toteaa Eläketurvakeskuksen johtaja Jaakko Kiander.
Vanhuuseläkeiän alaraja on ikäluokkakohtainen ja nousee vuosittain kolme kuukautta. Vuodesta 2030 alkaen raja kytketään elinajan odotteeseen. Ennusteiden mukaan vanhuuseläkeikä alkaa tämän päivän kaksikymppisillä noin 67–68 ikävuoden kieppeillä.
https://www.talouselama.fi/uutiset/te/185b177c-ff05-46aa-98e8-e0d8e7baf16a
Pidemmän päälle, se mikä ratkaisee kaiken, on Supertekoäly. Jo vuonna 2050 on erittäin todennäköistä, että Supertekoäly on olemassa ja kykenee itsenäiseen toimintaan. Supertekoäly tuntuu tietysti vielä vähän utopistiselta mutta tilanne muuttuu lähiaikoina rajusti. Tästä on monia merkkejä olemassa. Uusia teknologioita syntyy ja taloudelliset resurssit siirtyvät uuteen teknologiaan pois vanhoista.
Nyt tärkeintä olisi suunnata yhteiskunnan voimavarat nimenomaan Superälyn kehittämiseen. Näin on tosin jo tehtykin ja siitä kiitos kuuluu monille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti