keskiviikko 17. maaliskuuta 2021

Putin tappaja?

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ei säästellyt sanojaan puhuessaan ABC:n tuoreessa haastattelussa Venäjän presidentti Vladimir Putinista. Kun toimittaja kysyi Bideniltä, onko Putin hänen mielestään tappaja, Biden vastasi kyllä.

Kun toimittaja kysyi, miten Putin vaaditaan tilille tekemisistään, Biden vastasi, että ”näemme sen pian.” Biden sanoi myös, ettei Putinilla ole ”sielua.”

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jounisnellman/biden-putin-on-tappaja/ 

Valta on yleensä aina saatu verellä. Suurvallat on luotu aseilla: miekoin tai tuliasein. Kyllä nämä suurvaltojen ja imperiumien jäljet ovat varsin veriset. Nykyään tietysti voidaan hallita alueita pörssin ja talouden keinoin. Ehkä ne ovat vähemmän verisiä tapoja hallita. Otetaan nyt sitten vaikka NATO. NATOn tehtävä on suojella "siirtomaissa" olevia valtavia omaisuusmassoja. Taloudellisen vaurauden kannalta tälläinen "suojelu" voi olla monessakin mielessä hyvä asia. 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Protektoraatti

Nykyään näistä ei paljoa julkisuudessa puhuta. Suom täyttää tälläisen protektoraatin tunnusmerkit. Tosin Suomi on "vapaaehtoisesti" luovuttanut vallan EU:lle. 

Vasallius perustui lääninherran ja vasallin väliseen luottamukseen ja molemminpuoliseen hyötyyn. Lääninherra antoi vasallilleen maa-alueen eli läänityksen, ja vasalli puolestaan vannoi uskollisuutta herralleen. Lääninherra suojeli vasalliaan muita lääninherroja vastaan, ja vasalli maksoi vastineena veroja herralleen. Vasallin velvollisuuksiin kuului myös luovuttaa miehiä lääninherran sotajoukkoihin. Aluksi vasallin oikeudet läänitykseensä olivat rajallisia, mutta ajan myötä ne kasvoivat ja läänityksistä tuli perinnöllisiä.[3] Vasallit saivat myös oikeuden jakaa läänityksensä pienempiin osiin omille vasalleilleen. Vasallijärjestelmä oli feodalismin perusta ja aatelin pohja.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Vasalli 

Suomea ei nykyään kuitenkaan kutsuta EU:n protektoraatiksi vaikka se tosiasiallisesti on sellainen. Joe Bidenin Amerikka taistelee lukemattomilla taistelukentillä tälläkin hetkellä. Amerikkalaiset ovat kuitenkin ajaneet asiansa niin hyvin, että tavallinen amerikkalainen ei edes huomaa, että amerikka on monella rintamalla sodassa. Nykysotaa käydään robottien avulla (eli drone) kaukaa niin mukavasti, ettei sitä kukaan edes ymmärrä sodaksi. Kohta varmaan nähdään Terminaattorien (tai Cyloneiden) armeijat marssimassa ympäri maailmaa ja tuomassa mukanaa kurin ja järjestyksen. 

https://elokuvantaikaa.blogspot.com/2017/07/arvostelu-terminator-tuhoaja-1984.html

https://www.rt.com/russia/518342-biden-says-putin-killer/

Tälläinen kuri ja järjestys ei välttämättä ole huono asia, koska monessa paikassa ei pystytä itsenäisesti muodostamaan sellaista taloudellista kuria, että talous yleensä toimisi. Terminaattorien komento voi olla monessa paikassa askel parempaan.

https://mvlehti.net/2021/03/17/amazon-pyrkii-ottamaan-hallintaansa-euroopan-vahittaiskaupan/

https://ulkopolitist.fi/2021/03/17/unkari-on-vaikea-aihe-suomalaiselle-journalismille/

http://hungarianmoney.eu/


1 kommentti: