maanantai 3. toukokuuta 2021

Bill ja Melinda Gates eroavat

Last year Bill Gates stepped down from Microsoft’s board as the coronavirus became a force around the world. He began spending more time on the nonprofit Bill and Melinda Gates Foundation alongside Melinda Gates. The two are co-chairs and trustees of the foundation, which launched in 2000. Today the foundation has over $51 billion in assets, according to a tax filing.

https://www.cnbc.com/2021/05/03/bill-gates-and-melinda-gates-are-splitting-up.html

Microsoftin perustaja Bill Gates eroaa pitkäaikaisesta (27v) vaimostaan Melinda Gatesista. Tuleeko paha oikeustaistelu omaisuudesta vai pystytäänkö eroamaan sovussa. 

Bill Gates on pikkuhiljaa vetäytynyt Microsoftista, joten Microsoftin toimintaan avioero tuskin vaikuttaa. Voi tietysti olla, että sekä Android, Google ja Linux voivat nyt toimia vapaammin.

Bill Gates on jokatapauksessa yksi kaikkien aikojen taitavimmista yrityksen perustajista. Gates pitkälti loi Microsoftin ja Gates voinemme ainakin jossain määrin kiittää siitä tietotekniikasta mikä nyt on käytössä. Luonnollisesti tietotekniikka olisi kehittynyt myös ilman Bill Gatesia mutta se olisi silti erilaista kuin nyt. 

Bill Gateshan on viimaikoina harjoittanut hyväntekeväisyyttä. 

https://www.gatesnotes.com/

Bill Gates lähtee purkamaan kerää sähköstä. Herätys tapahtui vuosituhannen vaihteen paikkeilla: ”Nigerian Lagosissa kuljin pitkin valaisemattomia katuja, liekit lepattivat vanhoissa öljytynnyreissä ihmisiä ympärillään. Kaukaisissa kylissä minä ja Melinda tapasimme naisia ja tyttöjä, jotka keräsivät joka päivä tuntikaupalla polttopuita ruuanlaittoa varten. Tapasimme lapsia, jotka tekivät läksyjään kynttilänvalossa, koska sähköä ei ollut.” Esipuheessaan hän päätyy siihen, että nollaan on päästävä. Huonoina uutisina hän toteaa sen olevan todella vaikeata. Hän penää tietopohjaista keskustelua. Hyvänä uutisena hän mainitsee meidän pystyvän siihen. Hän haluaa antaa vastauksia.

http://penttimurole.blogspot.com/2021/03/bill-gates-kasvihuonekaasujen.html

Bill Gates on lähes monopoliasemallaan nauttinut monopolivoitoista ja niiden voittojen avulla on sitten hyvä olla philantrooppi. Lahjoittaisi rahaa vaikka Linuxin kehittämiseen. Siitä olisi monelle paljon enemmän iloa. 

Jos Bill Gates haluaisi oikeasti tehdä hyvää hänen tulisi valjastaa koko omaisuutensa Superälyn kehittämiseen. Tällä olisi paljon suuremmat vaikutukset kuin ilmastonmuutosta vastaan taistelemisella.

https://yle.fi/uutiset/3-11913393

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti