torstai 20. toukokuuta 2021

Kiina puolustautuu

Kiina ei alistu Eurooppalaisen mielivallan alle vaikka MEPit sitä tahtoisivat kuinka.

Euroopan parlamentti toisti tänään aikaisemman kantansa, että Xinjiangissa tehdyt rikkomukset ovat rikoksia ihmisyyttä vastaan, ja että näistä rikoksista on olemassa yhä enemmän todisteita. Parlamentti vaati Xinjiangista riippumatonta YK:n tutkimusta. Kiina puolestaan on asettanut joukon meppejä pakotelistalleen. Myös minä olen Kiinan pakotteiden kohteena.

Kiinan ihmisoikeusloukkaukset mm. Xinjiangissa kuin myös Kiinan toimet Hongkongin demokratian tukahduttamiseksi ovat olleet esillä jo kauan, mutta vielä vuosi sitten EU ja Kiina kuitenkin neuvottelivat kattavasta investointisopimuksesta. EU kutsui Kiinaa ‘systeemiseksi kilpakumppanikseen’ ja taloudelliseksi kilpailijakseen, mutta myös yhteistyökumppanikseen.

Vuodessa on tehty U-käännös. Nyt Euroopan parlamentti toteaa, että EU:n ja Kiinan suhteet eivät voi jatkua entisellään, ja että EU:n tulisi tiivistää koordinaatiota ja yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa ja puuttua yhdessä Kiinan ihmisoikeusloukkauksiin.

https://heidihautala.fi/fi/eun-ja-kiinan-investointisopimus-on-syvajaassa/ 

Kiina tuskin tulee koskaan alistumaan Eurohullujen määräyksille vaan puolustaa kansan etua viimeiseen sotilaaseen ja siviiliin asti. Hyvä Kiina! Kun EU ottaa makkaran pois suomalaisen lautaselta samalla Kiinan Kommunistinen puolue takaa kansalle kunnon murkinat, eikä jotain viherhöttöä. Hyvä Kiina! Suomen kansan tuki.

The spokesperson made the remarks when responding to a question regarding a resolution adopted by the European Parliament earlier Thursday, which stated that any consideration or discussion on the ratification of the China-EU investment agreement has been frozen before China lifts the sanctions.

The China-EU investment agreement is a balanced agreement that benefits both sides. It is not a gift given by one side to the other," said the spokesperson.

The two sides completed investment agreement negotiations on Dec. 30, 2020, after 35 rounds of talks.

The European Parliament adopted the resolution on Thursday, demanding China to lift the sanctions on 10 European individuals and four entities.

China announced the sanctions on March 22, after the EU imposed sanctions on relevant Chinese individuals and entity on the same day citing the so-called human rights issues in Xinjiang.

http://www.xinhuanet.com/english/2021-05/21/c_139959499.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti