maanantai 15. helmikuuta 2021

5G ja Kiina

Suojelupoliisin (Supo) päällikkö Antti Pelttari lasketteli harvinaisen kovia varoituksen sanoja 5G-matkapuhelinverkkojen Kiina-vaarasta Ylen Ykkösaamussa lauantaina.

Pelttarin mukaan autoritääriset valtiot yrittävät päästä kiinni Suomen kriittiseen infrastruktuuriin.

– Täytyy ottaa huomioon se, että siellä valtion ja yksityisen yrityselämän eroa ei usein ole, vaan valtio pystyy vaikuttamaan myös yritysten toimintaan varsin suoraan. Tämä on muutos aikaisempaan verrattuna ja täytyy mielestäni ottaa huomioon, kun tehdään tärkeitä päätöksiä vaikkapa esimerkiksi 5G-verkon toimittajista, Pelttari sanoi.

 https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/0514c048-111f-41c6-8bda-6b1c042dc045

Kiina on todennäköisesti kumppanina vähintään yhtä luotettava kuin Yhdysvallat. Kiinalainen teknologia on sekä laadukasta että edullista. Operaattorit älkää hukatko tilaisuutta rakentaa laadukas verkko edullisella kiinalaisella teknologialla. Nokian laitteet ovat huonoja ja kalliita. Lisäksi niissä on samanlailla kaikkia bugeja kuin muissakin. Aikanaan Nokia oli mahtifirma. Se oli kova luu. Nyt asiat eivät ole näin; Nokialaisten täytyy todistaa olevansa riittävän hyviä. Kiina on ehkä luotettavin Suomen kumppaneista. Amerikassa valkoinen väki katoaa ja korvautuu. Yhdysvaltojen todellisuus on, että eurooppalaisperäinen väestö korvautuu pikkuhiljaa muualta maailmasta tulleilla maahanmuuttajilla ja samalla politiikka muuttuu.

https://pjarvinen.blogspot.com/2020/02/huawei-kiistassa-ei-ole-kyse-enaa.html

https://ikinortti.blogspot.com/2021/01/5g-hyotya-hypetysta-vai-uhka-maailmalle.html

http://naskinen.blogspot.com/2020/07/kiina-uhkaa-globalisaatiota.html

http://akipyykko.blogspot.com/2019/01/kiina-ei-aio-jaada-muurin-taakse-silla.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti