torstai 11. helmikuuta 2021

Superälystä pelastus?

Rajusti velkaantuva Suomi etsii,kuin hukkuva oksaa, josta saisi kiinni. Johtavat poliitikot rauhoittelevat kansaa ja iskevät nimensä miten hurjempiin sopimuksiin. Ilmastonmuutos iskee rajusti teollisuuteen; turpeesta on luovuttava sanomat johtavat poliitikot. Talouden rakennemuutos kiihtyy rajusti.

Valtiovalta panee toivonsa maahanmuuton lisäämiseen. Maahanmuutolla pyritään parantamaan huoltosuhdetta; moni pitää Suomen tilannetta vaikeana. Jäämme koko aika jälkeen. Nokia ei enää kykene pelastamaan Suomea kuten 90-luvulla. 

https://pjarvinen.blogspot.com/2021/02/nokian-kymmenen-surkeaa-vuotta.html

Nyt valtion pitäisi yrittää kehittää Superälyä. Älyä joka kykenee itsenäisesti kehittymään kohti todellista Superälyä. Alussa askeleet ovat pieniä, kuin etanan hidas kiirehtiminen, mutta hiljaa askelet kasvavat ja lopultu kehitys ottaa valtavia askelia eteenpäin. Menestyvä Suomi on mahdollinen, mutta se vaatii tinkimätöntä työtä Superälyn eteen. 

Kaikki voimavarat pitää nyt mobilisoida Superälyn kehittämiseen. Valtio on ottanut oikeanlaisia askelia hankkimalla Suomeen suhteellisen tehokkaan Supertietokoneen. Tätä hyvää kehitystä ei pidä hukata vaan jatkaa rajuja investointeja Superälyyn. Investointeihin voitaisiin käyttää esim. HX hävittäjiin varattuja miljardeja. Näin luotaisiin tie tulevaisuuden menestykselle, joka perustuu Superälyyn hyödyntämiseen talouden joka sektorilla.

https://singularityhub.com/2021/02/08/connecting-distant-qubits-just-brought-distributed-quantum-computing-closer/

Tällä hetkellä Superäly kehittyy öin ja päivin 24h vuorokaudessa, mutta voi (ja pitää) kiihdyttää aina kohti ääretöntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti