perjantai 12. helmikuuta 2021

Toimittajat pelkäävät

Viimeinen sana

Pe 12.02.2021 klo 22.55, YLE TV1

Miten uutiset ovat muokanneet maailmaa tällä viikolla? Miksi media toimii niin kuin toimii? Viimeinen sana katsoo median kulisseihin joka viikko Lena Nelskylän, Ville Seurin ja Heikki Valkaman johdolla. HD

https://www.iltapulu.fi/viimeinen-sana/2021021222551

Tänään tuli mielenkiintoinen ohjelma YLE:llä. Siinä mainittiin tekoäly ja pääoman liitto mutta mitään ei kuitenkaan sanottu Superälystä. Superäly ei ole sama kuin tekoäly. Tekoäly on keinotekoinen ja rajoittunut kun taas Superäly ei ole samalla lailla keinotekoinen ja rajoittunut. 

https://areena.yle.fi/1-50699936

Meillä Jussi Mediassa fanitetaan Googlea ja Facebookkia. Molemmat ovat oikealla asialla ja tekevät paljon hyvää yhteiskunnassa. Suomalaisilla oli aikanaan mahdollisuus perustaa Internet yrityksiä mutta kaikki mahdollisuudet hukattiin. Loput mahdollisuudet hukkasi Nokia omalla surkeudellaan. Aikanaan jo 90-luvulla tiedettiin, että Internet jyrää kaiken. Suomessa uskottiin pitkään, että mainonta ei siirry Internettiin. Suomalaiset saavat syyttää itseäään siitä, että menettivät kaikki pelipaikat.

Seuraavan kymmenen vuoden kuluessa Superäly voi kehittyä siihen pisteeseen, että voimme puhua todellisesta Superälystä (kansanomaisemmin Supesta). Miten Suomi suhtautuu Suppeen? Toimittajien pitäisi uskaltaa puhua nimenomaan Supesta eikä tekoälystä. Tekoäly on tekoälyä eikä sillä ole sellaista kykyä toimia kuin Superälyllä. Superäly on ihmistä voimakkaampi; tekoäly taas on ihmisestä riippuva ja sillälailla alisteinen. Superäly ei ole ihmiselle alisteinen itsenäinen toimija. 

https://jtalous.blogspot.com/2021/01/puolijohteista-pula.html

Kiinalla on kovat suunnitelmat Superälyn suhteen. Siellä todella uskotaan Suppeen ja siihen hyvään mitä se tuo Kiinalle. Myös Venäjä on iso tekijä Suppelaisuudessa. Kommunismin korkein muoto, joka ratkaisee luokkasodat, on, että materiasta tulee subjekti, joka tekee työtä itsekseen itselleen. Transhumanismi on aste kehittymiselle kohti Kommunismia, sitä harva muistaa (tai tietää). Loppukehitys etenee eteenpäin sellaisiin muotoihin, jotka eivät enää ole ihmesen ymmärryksen rajoissa. 

Marx jo ennusti, että Kommunistinen vallankumous lähtee liikkeelle nimenomaan kapitalismin kehittyneimmästä muodosta (joka on USA). Olemme nyt lähestymässä tuota pistettä. Materia oppii ajattelemaan ja siihen puhalletaan henki (samalla laila kuten Raamatussa ihmiseen puhallettiin henki (sielu)).

Yhteiskunnallinen muutos tulee olemaan raju. Nyt siitä pitäisi keskustella kun vielä on aikaa ja olemme ajassa ennen Singulariteetia. Singulariteetin jälkeen asioista ei enää kyetä keskustelemaan, koska kaikki on ihmismielelle käsittämätöntä. Vaikka vielä säillyttäisiin sellaisissa muodoissa, että kyettäisiin keskustelemaan; kaikki olisi silloin jo liian myöhäistä. Aikaa on vielä vähän, ei paljoa, mutta vähän.

http://jpoli.blogspot.com/2021/02/superalysta-pelastus.html

https://www.nordichardware.se/om-oss/vi-star-upp-for-etisk-och-kvalitativ-journalistik.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti