sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Elämmekö simulaatiossa?

 Nykytiede pohtii mahdollisuutta, että asumme digitaalisessa mahdollisesti simuloidussa universumissa. Tällöin voisimme selittää monet ufo ilmiöt helposti. Tämä koskee myös paranormaaleja ilmiöitä.

Asia ei ole kuitenkaan mitenkään yksinkertainen, koska jos universumimme todellakin on digitaalinen tietokone niin silloin se tarkoittaa luultavasti monia asioita.

http://juffo.blogspot.com/2013/07/digital-universe.html 

Olen jo aikaisemmin kirjoittanut, että elämmekö simulaatiossa? Sinällään ei mitään uutta ole tullut muuta kuin, että kvanttitietokoneet ovat kehittyneet siihen malliin. Tarkoittaako kvanttitietokoneen toiminta sitä, että Universumi simuloi kvanttitietokoneet digitaalisilla tietokoneilla vai onko Universumi Simulaattori rakennettu siten, että se pystyy natiivisti simuloimaan kvanttifysiikkaa. Universumi Simulaaattori ei oikein voi toimia perinteisillä digitaalisilla piireillä, jos se simuloi kvantti-ilmiöt digitaalisilla prosessoreilla, koska kvantti-ilmiöiden simulointi perinteisillä digitaalisilla piireillä on hyvin vaikeaa (vie valtavasti prosessori ja muistitehoa). Tämä tehontarve viitannee siihen, että simulaattori ei voi toimia perinteisellä digitaalisella logiikalla. 

If you try to build the universe from classical bits, you won’t get quantum effects, so forget about this – it doesn’t work. This might be somebody’s universe, maybe, but not ours. You either have to overthrow quantum mechanics (good luck), or you have to use qubits. [Note added for clarity: You might be able to get quantum mechanics from a classical, nonlocal approach, but nobody knows how to get quantum field theory from that.]

http://backreaction.blogspot.com/2017/03/no-we-probably-dont-live-in-computer.html

http://new-savanna.blogspot.com/2018/07/my-problem-with-simulation-argument-its.html


Simulaatio argumentti kvanttifysiikka on iso ongelma. Kvantti-ilmiöt rikkovat helpot tavat toteuttaa universumi simulaattori. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti