tiistai 9. helmikuuta 2021

Korona

 Korona mutatoituu vauhdilla. Selvää on, että kun Korona mutatoituu sellaiseksi, joka tarttuu paremmin, niin tästä tulee uusi normaali. Alkuperäinen Korona häviää ja tilalle tulee uusi tarttuvampi. Jääkö Korona ikuisiksi ajoiksi ihmisen riesaksi jää nähtäväksi. Huonolta näyttää. Turhaa toiveikkuutta ei kannata lietsoa. 

Venäläinen Sputnik rokote vaikuttaa hyvältä. Sputnik on ehkä paras rokote vaihtoehto. 

A number of member states have since expressed optimism about the prospect of access to the vaccine. Last week, German Chancellor Angela Merkel said she was open to Germany using Sputnik V after data published in the Lancet showed its effectiveness was 91.6 percent against the virus overall and 100 percent against severe cases. “We have received good data today from the Russian vaccine,” Merkel said. “Every vaccine is welcome in the EU, but only after it has been approved by EMA.”

https://www.rt.com/russia/515004-ema-accept-sputnikv-application/

Venäläiset hallitsevat biotekniikan. 

https://www.rt.com/op-ed/515070-covid-rules-authoritarianism-obedience/

Kirbyn mielestä keskeisin kysymys ei ole milloin pandemia päättyy, vaan miten se päättyy. Koronakriisi toimii katalyyttinä poliittisille muutoksille ja se on jo jättänyt "byrokraattisen jälkensä" historiaan. Nyt kun virukseen on tarjolla monia eri rokotteita, on syytä kysyä, miten "rokotteiden geopolitiikka" tulee vaikuttamaan asioihin.

https://markkusiira.blogspot.com/2021/01/rokotteiden-geopolitiikka-vuonna-2021.html

Rokotteilla kuten kaikella muullakin on oma poliittinen ulottuvuutensa. Onko maailma ylipolitisoinut vai kuuluukin näin ollakin jää ihmettelyn aiheeksi.

http://jpoli.blogspot.com/2021/02/pelastuuko-kasvi.html

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/karikilpio/onko-soroksesta-ja-draghista-eun-pelastajaksi/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti