sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Valkoisten USA

 Yhdysvaltain valkoisen väen asema on heikentenyt rajusti.

Yhdysvaltain demokratian tilasta on – ja toki syystäkin – keskusteltu kongressitalon valtauksen jälkeen runsaasti. Maan poliittinen tilanne on edelleen erittäin räjähdysherkkä, eikä oikein kukaan tunnu tosissaan uskovan Joe Bidenin kykyihin yhdistää pahasti jakautunutta kansaa. Ennen kuin analysoimme tarkemmin loppiaisen tapahtumien merkitystä Yhdysvalloille, lienee paikallaan kuitenkin hieman pohtia demokratian itsensä olemusta.

Demokratian perusperiaatehan on jotakuinkin seuraavanlainen: jokaiselle annetaan vaaleissa mahdollisuus ilmaista mielipiteensä, ja vastineeksi kaikkien oletetaan sitoutuvan tyytymään vaalien tulokseen, vaikka se olisikin itselle epämieluinen. Hävinneen osapuolen ei toisin sanoen ole suotavaa lähteä väkivalloin kaatamaan vastapuolen muodostamaa hallitusta. Tästä näkökulmasta katsottuna kongressin valtaajien voisi siis väittää rikkoneen demokratian pelisääntöjä.

https://sarastuslehti.com/2021/02/14/demokratiasta-ja-yhdysvaltain-tulevaisuudesta/ 

Amerikan valkoiset on lyöty kahtia: demokraatteihin ja republikaaneihin. Kummallakaan ei ole enemmistäöä ilman vaa'ankieliasemassa olevia maahanmuuttajia ja latinoita. Tälläinen tilanne johtaa väistämättä perinteisten valkoisten aseman heikkenemiseen suhteessa muuhun väestöön. Lisäksi iso maan lukuisista miljardööreistä ei kannata valkoisten valtaa vaan on luonteeltaan liberaaleja suvakkeja. Piilaakso on täynnä suvakkeja. Iso raha tukee maahanmuutto ja talouden globalisaatiota. Pikkurahalle ei Amerikassa voi tehdä politiikkaa.

http://jpoli.blogspot.com/2021/02/kestaako-demokratia.html

Lienee selvää, että valkoisten asema tulee tulevaisuudessa heikkenemään rajusti. Valkoisten syntyvyys on huono ja maahanmuutto kiristää tilannetta entisestään. Tälläisten muutokset vievät aikaa mutta kun ne lopulta tapahtuvat ei ole paluuta entiseen vaan tilanne vaikeutuu kaiken aikaa. Trump oli kansallismielisten viimeinen toivo. 

http://jpoli.blogspot.com/2021/02/trumpin-perinto.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti