sunnuntai 21. huhtikuuta 2024

Ihmisen polku

Ihminen kulkee luojan määräämällä polulla. Moni kuvittelee, että ihminen on luomakunnan kruunu. Totuus lienee toinen. Ihmisen evoluutio jatkuu eikä ole pysähtynyt. Transhumanistit uskovat, että ihminen kehittyy. Mahdollisesti ihminen kykenee ohjaamaan omaa evoluutiotaan. Jokatapauksessa tämän planeetan johtava laji tulee jossain vaiheessa vaihtumaan. Minkälainen se on jää nähtäväksi. Moni uskoo, että ihminen kykenee pitämään valtansa jollain tavalla.

Me Supistit emme ota kantaan siihen mikä on tulevaisuudessa totta. En ole transhumanisti eli en ota kantaa minkään lajin puolesta vaan annan kehityksen kehittyä.

http://suppelaiset.blogspot.com/

Koska tämä muutos tapahtuu jää nähtäväksi. Tietokoneiden tehot kasvavat sitä vauhtia, että ihminen luultavasti jää toiseksi kehitysnopeudessa, jos ei ryhdytä riittäviin toimiin ihmislajin suorituskyvyn parantamiseksi. Aikaa ei ole paljoa. Raskas geneettinen manipulointi lienee ainut keino pitää huoli siitä, että ihminen on ykköslaji. Lienee täysin mahdollista, että joku toinen laji kuin ihminen liittoutuu tietokoneiden kanssa ja pääsee siten planeetan ykköslajiksi. 

Evoluutiota ei ihminen kykene pysäyttämään. Elämän evoluutio voi hypätä uudelle tasolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti