keskiviikko 10. huhtikuuta 2024

Uskonto ja politiikka

Uskontoa ja politiikkaa ei voi eristää. Monesti ne ovat samat, kulkevat käsi kädessä. Kapitalismin uskon tunnustuksessa ja kristillisessä eskatologiassa on paljon samaa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Eskatologia

Täytyy muistaa, että nämä asiat ovat samasta lähteestä tai ainakin hyvin samanlaisia käsitteitä. Aikanaan Adam Smith oli ja moraalifilosofi.

https://en.wikipedia.org/wiki/Adam_Smith

Raamattu on ollut Länsimaissa hyvinkin vaikutusvaltainen lähde moraalille ja etiikalle. Tänäkin päivänä mm. Yhdysvalloissa Raamattua käytetään lyömäaseena monissa poliittisissa kysymyksissä. He iskevät toisiaan Raamatulla päähän. Kysymys evoluutiosta ja luomisesta on vieläkin ajankohtainen, ehkä ajankohtaisempi kuin koskaan aikaisemmin, koska vasta nyt ihmiselle on tullut mahdolliseksi luoda elämää kuolleesta materiasta. Aikaisemmin tämä oli mahdotonta eli muutokset raamatullisia. 

Transhumanismi perustuu myös kristillisiin oppeihin ja siinä on tempausta vastaava ideologinen rakenne. Viimeisinä päivinä tekoäly tempaa ihmiset taivaaseen. Tähän uskotaan ihan tosissaan, taivas on vain korvattu sanoilla pilvipalvelu.

http://jtalous.blogspot.com/2024/04/kommunistit-riehuvat.html 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti