maanantai 15. huhtikuuta 2024

Possun alkuperä

S-ryhmä on vaihtanut suomalaisen Atrian porsaan ulkofileepalat Coop-merkin possunfileisiin. Coop-merkin porsas on tanskalaista. Asiasta kertoi ensimmäisenä Maaseudun Tulevaisuus.

Atria vahvisti Maaseudun Tulevaisuudelle, että S-ryhmä on korvannut Atrian valmistaman tuotteen tanskalaisella. Atrialta ei kuitenkaan kommentoitu asiaa enempää.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010361257.html 

Itse ostan kyllä yleensä suomalaista ruokaa. Suomalainen ruoka on hyvää. Kaupasta harvoin tulee ulkomaista ostettua. Joskus tulee jotain pientä. Täytyyhän sitä nyt vähän kilpailua olla, että suomalainenkin ruokateollisuus pysyy hereillä eikä nukahda liikaan itsetyytyväisyyteen. Pyrin ostamaan raaka-aineita ja sitten teen itse ruoat. Aika pienellä hommalla saa raaka-aineista terveellistä ja halpaa ruokaa. COOP olen joskus ostanut. Aika moni COOPin tuotteista on tehty Suomessa. Kansainvälinen kauppa tarkoittaa, että ulkomaillakin syödään suomalaista ruokaa. COOPpiahan myydään monessa maassa. Kansainvälinen kauppa pitää hinnat kurissa. Kyllä Suomessakin on välillä suureelliset kuvitelmat kansan ostokyvystä. Ruoan hinta on noussut aika paljon eli se lohkaisee ison osan rahoista. 

Kotimaisen ruoan tuottajien kannattaisi miettiä sitä, että tavallisen kansan tulotaso on pienentynee eli ostajat joutuvat katsomaan varsin tarkkaan mitä ostavat. Ensimmäiseksi monen on pakko katsoa tarkempaan mitä ruoka maksaa. Onneksi on vähän halvempia merkkejä. Kyllä siinä jää monelle ns. porvarimerkit ostamatta. Ostokset siirtyvät ns. satanistituotteisiin eli hinnaltaan halvempiin. Kyse on monelle pakosta sillä jos rahat eivät yksinkertaisesti riitä niin ei sitä ole porvarimerkkeihin yksinkertaisesti varaa.

Pienituloiset luultavasti ostavat enemmän suomalaista suhteessa tuloihin kuin suurituloiset. Suurituloiset ovat ulkomaan matkoilla tottuneet syömään erilaisia ruokia. Ainoastaan pienituloisilla on kiintymys Suomeen mutta kun tavallinen kansa köyhtyy niin silloin suomalainen ruoka jää hyllyyn. Kysehän on köyhyydestä - ei ole yksinkertaisesti varaa ostaa suomalaista ruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti