lauantai 20. huhtikuuta 2024

Ruoasta on säästettävä

S-ryhmä korosti tuolloin muun muassa Coop-tuotteiden hinta-laatusuhdetta. Viljanen väittää, että laatu jää taustalle, kun mennään halvimmalla hinnalla.

Kritiikkiä tulee myös siitä, miten kaupat viestivät ihmisille.

– Kaupat ovat luoneet mielikuvan inflaation laukatessa, että omaa kulutuskäyttäytymistä ei tarvitse muuttaa, kun ostaa vain halvempia tuotteita.

Ihmisten hankalat taloustilanteet saavat Viljaselta ymmärrystä.

– Kuluttaja on nimenomaan kuningas, mutta kuluttajan pitää saada oikea informaatio.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010364099.html 

Suomalainen ruoka on sinällään laadukasta ja hyvää. Nyt on vaan valtiovalta nostanut niin paljon kustannuksia, että jostain täytyy tinkiä. Kaupassa on onneksi kaupan omia merkkejä, Kotimaista ja COOPpia. K-ryhmässä lienee omansa. Itse käyn lähinnä S-kaupoissa. Prismassa tulee käytyä. Vielä siellä on suomalaista ja moni ostaakin Kotimaista. Viljelijöillä on vain lapsellisia kuvitelmia, että ihmisillä olisi varaa ostaa mitä vain. Kyllä hinta ratkaisee niissä tuloluokissa, joissa kaupassa itse käydään. En tiedä minkälaista ruokaa rikkaat syövät mutta rikkaiden ruokiin kannattaisi tuottajien panostaa, koska siellä ei ehkä euron ero kilohinnassa tunnu. Kurjalisto puolella taas 1 euro on iso summa.

En tiedä miksi viljelijät eivät enemmän keskity varakkaiden ruokailuun vaan tyrkyttävät kurjalistolle ns. porvariruokaa kun kurjalistolle sopisi paremmin ns. satanistieines. Kannattaa miettiä? Porvareille kristittyä ruokaa ja kurjalistolle satanistieinestä. 

Lukijalle kysymys. Mitkä ovat omat parhaat satanistieineet? Kierrätkö porvariruoan kaukaa?

6 kommenttia:

  1. Kyllä tuo heikompilaatuisen sianlihan tuonti on hävytöntä! En osta.

    VastaaPoista
  2. Juu onhan se törkeää mutta isolla osalla suomalaisista on rahat varsin tiukassa. Ei ole yhtään senttiä liikaa.

    VastaaPoista
  3. Ei kai sentään terveyden kustannuksella halpaa osteta!

    VastaaPoista
  4. Itsellä on tosin cm prisma ja Lidl vierekkäin , joten voin valita. Yllättäen cm:ssa on usein parhaita ruokatarjouksia, ainakin täällä. On myös joku mero market, mutta omituisia kaukomaiden tuotteita.yhden lämpimän leivän ostin , sitkeää oli.


    VastaaPoista
  5. Rahat on monella ihan loppu. Ei monella ole paljoa varaa valita. Se on halvin tai ei sitten mitään.

    VastaaPoista
  6. Olisi aikanaan kannattanut tehdä niitä kännyköitä niin olisi rahaa. Nyt kun rahat loppu niin ei ulina auta. Halvimman mukaan on monelle ainut tie.

    VastaaPoista