torstai 12. heinäkuuta 2012

Kansa haluaa Markan takaisin

Euro hävisi taistelussa markkaa vastaan, ainakin Jatkojen kuuntelijoiden mielestä. 52 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että Suomessa tulisi käyttää markkaa.
http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutiset/eurokriisi-velloo-yli-puolet-haluaisi-markan-takaisin-ylexn-kyselyssa

Euro ei ole kuin painolasti Suomelle, ja samoin koko EU. Nykyään Suomelle löytyisi kauppakumppaneita EU:n ulkopuoleltakin Kiinasta, Venäjältä, Yhdysvalloista, Arabimaista, Afrikasta, Aasiasta ja Etelä-Amerikasta, Ruotsia ja Norjaa unohtamatta. Teknologian lähteitä on nykyään enemmän kuin 90-luvulla, koska Kiinasta saa kaiken tarvittavan ja myös Intiasta saa tiettyjä tuotteita halvalla. EU:n ulkopuolella Suomen ei tarvitsisi noudattaa järjettömiä ympäristönsuojelulakeja. Myös ydinteknologia voitaisiin hankkia Venäjältä ja samoin sähkö. Suomen lainsäädäntö voitaisiin muokata kansallisiin tarpeisiin sopivaksi. Suomen tulisikin pikaisesti kehittää kauppasuhteita voimallisesti Afrikkaan ja muualle. Suomen tulevaisuus on EU:n ulkopuolella.

Rahan vaihtaminen ei ole nykyaikana mikään ongelma, koska tietokoneilla voidaan rakentaa täysin automaattisia valuuttapörssejä, jotka käyvät kauppaa tehokkaasti kaikilla valuutoilla. 90-luvulla luottokorttiteknologia ei ollut yhtä kehittynyttä kuin nykyään eli valuutan vaihtaminen toiseksi ei ole nykyaikana enää mikään ongelma. Ei valuutan vaihtaminen ollut edes 90-luvulla tosiasiallisesti mikään ongelma muuten kuin laskutaidottomien keskuudessa mutta nykyään tietokoneet voivat automaattisesti vaihtaa valuutat toisiksi ilman ongelmaa. Yhteinen Euro raha ratkaisee siis varsin marginaalisen ongelman mutta tuo uudet valtavat ongelmat, joihin ei ole ratkaisua. Jos Euro kokeilu jatkuu, niin ongelmat pahenevat koko ajan. Nyt jos esim. Italialla olisi oma raha se voisi devalvoida sen helposti ja siten vienti pääsisi taas jaloilleen. Nykytilanteessa Italia ei voi tehdä mitään, koska säätövaraa ei ole. Sama luonnollisesti koskee Kreikkaa. Tarpeeksi halvalla rahalla Kreikan turismi varmasti elpyisi. Halpuus vetää turisteja kuin sokeri mehiläisiä.
http://professorinajatuksia.blogspot.fi/2012/07/soini-maailman-huipulle-katainen-pelkaa.html

Tätä olen kaksi vuotta yrittänyt sanoa. Tilanne on vakava. Sehän tässä on tuloksena, että jos menemme syvemmälle integraatiokehityksessä, niin kuin nyt menemme, niin tämä on kuin sammakon keittoa. On ollut ensimmäinen keittokierros, seuraavassa kokouksessa on toinen ja sieltä tulevat yhteisvastuut sekä talous- ja pankkiunioni, Soini maalasi Huomenta Suomessa.


Euro ja EU:hun ei Suomen kannata enää sitoutua vaan nyt on irrottautumisen aika. EU on osoittautunut elinkelvottomaksi. Pakotettu integraatio ei tuo rauhaa vaan sisällissodan. Eurooppa ei ole poliittisesti eikä taloudellisesti elinkelpoinen kokonaisuus. EU oli yhteiskuntakokeilu, joka epäonnistui kuten moni yhteiskuntateoreetikko jo aikanaan arvioi. EY olisi voinut toimia löyhänä vapaakauppasopimuksena, mutta liiallinen integraatio tuhosi sen. Nyt pitäisi palata vapaakaupan aikaan. Vapaakauppa luo hyvinvointia mutta turha integraatio ei.

Suomen tulevaisuus on EU:n ulkopuolella. Kauppa Kiinan kanssa voi luoda uuden Suomen. Suomen joka perustuu laadukkaaseen kiinalaiseen teknologiaan ja Länsihömppä unohdetaan sinne minne se kuuluukin. Rankkaan luonnon hyödyntämiseen, ilmastosopimusten repimiseen jne. Suomen tähän tilaan saattaneille poliitikoille pitää järjestää maanpetosoikeudenkäynnit ja rankaistusten tulee olla rikokseen nähden kohtuullisia. Tärkeää on, että maanpetoksen tehneet eivät voi jatkaa eliittielämää vauraudessa vaan he elävät ja kuolevat maanpettureina.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=8&id=4337

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti