keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Velkakirjaostoja ei kannata vastustaa

EVM:n velkakirjaostot jälkimarkkinoilta ovat järkeviä eli Suomen ei kannattaisi vastustaa niitä.
Suomi näyttää jäävän yksin vastustaessaan euromaiden velkakirjojen ostamista jälkimarkkinoilta pysyvän vakausmekanismin EVM:n kautta. Hollannin valtiovarainministerin mukaan maa ei olekaan kokonaan käytäntöä vastaan.
http://www.talouselama.fi/uutiset/vain+suomi+vastustaa+velkakirjaostoja/a2136513
Valtiovarainministeri Jan Kees de Jager viestitti hollantilaisen uutistoimiston mukaan maan parlamentissa, että maa on vastahakoinen suostumaan ostoihin, mutta se ei järjestelmällisesti vastusta jokaista tapausta.
http://www.talouselama.fi/uutiset/vain+suomi+vastustaa+velkakirjaostoja/a2136513

Oma käsitys on, että Suomen ja EU:n etujen mukaista on ostaa velkapapereita jälkimarkkinoilta.
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/07/1576364/zyskowicz-hermostui-suomen-arvostelusta-kriisimaat-ovat-royhkeita

Kun tässä  kriisissä kerran ollaan niin kannattaa ainakin järkevät asiat tehdä ja velkakirjojen osto jälkimarkkinoilta on eräs järkevimpiä tapoja mitä voidaan tehdä.
http://www.hs.fi/talous/Suomi+j%C3%A4%C3%A4m%C3%A4ss%C3%A4+yksin++Hollanti+ei+vastustakaan+EVMn+velkakirjaostoja/a1305580428502

Mitään järkevää syytä ei löydy Suomen kannalle kieltää velkakirjojen osto jälkimarkkinoilta. Tälläisessä tilanteessa ei kannata huolehtia teoreettisista ongelmista kuten moraalikato. Moraalikato (Moral Hazard) on jo pitkälti tapahtunut ja se ei enää tästä voi paljoa paheta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti