sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Marjoista korvaus maanomistajille

Maanomistajille pitäisi maksaa korvausta marjoista. Nykyään sekä kaupallisesta että harrastekeräämisestä ei tarvitse maksaa korvausta maanomistajille. Tilanne ei ole missään nimessä järkevä ja kestävän kehityksen mukainen.

Me suomalaiset olemme tottuneet siihen, että toisen omistamalla maalla saa kulkea ja myös marjastaa. Yksityiseen käyttöön metsästä saakin poimia marjoja mielin määrin ja yksityishenkilö saa myös ansaita rahaa marjoilla. Mikään laki ei myöskään rajoita määrää, jonka yritys saa poimia marjoja metsästä.
http://www.kiehuu.fi/raportti_ja_debatti/oikeuksiin-liittyy-aina-my%C3%B6s-velvollisuuksia-niin-my%C3%B6s-jokamiehenoikeuksiin

Aikanaan kun jokamiehenoikeudet käytäntö hyväksyttiin marjoja ei juurikaan kerätty kaupalliseen käyttöön vaan paikalliset asukkaat keräsivät niitä pieniä määriä omaan käyttöön. Nykykäytäntö mistä ulkomailta saa tulla vapaasti marjastamaan ja yritykset tuovat suuria määriä marjastajia toiselta puolelta maapalloa ei vastaa millään lailla jokamiehenoikeuden historiallista tarkoitusperää. Jokamiehenoikeutta vastaa oikeuskäytäntöä ei käsittääkseni ole juurikaan missään muualla. Kommunistisissa maissa ei käsittääkseni saa mennä valtion maille tekemään pääsääntöisesti mitään. Monessa maassa ei saa myöskään vapaasti kulkea yksityisellä tai julkisella maalla.

Nykyään metsiä voitaisiin valvoa sateliiteista ja miehittämättömistä lentokoneista ja jos havaitaan laitonta marjastamista tai liikkumista, niin viranomaiset voisivat vankita ja määrätä kovat korvausvaatimukset. Yritysten tulisi hankkia kaikki marjansa lähteistä, joista maksetaan täydet korvaukset maanomistajille. Laittomat marjaerät tavattaessa marjat pitää takavarikoida ja kovat korvausvaatimukset.
http://www.iltasanomat.fi/paakirjoitus/art-1288483727928.html

Marjoja ei pidä antaa ulkomaalaisille ilmaiseksi tai halvalla. Suomen tulee puolustaa omia etujaan ja resursseista tulee saada täysi korvaus. Suomessa on jo liian pitkään harjoitettu politiikkaa, että kaikki arvokas annetaan halvalla tai ilmaiseksi pois. Suomalainen marja on puhdas ja siitä pitää maanomistajien saada reilu korvaus. Mustikoita esim. käytetään lääketeollisuudessa. Marjat eivät siis ole mitään vähäarvoisia tuotteita vaan erittäin arvokkaita ja siten niiden antaminen ulkomaalaisille ilmaiseksi on järjetöntä. Suomen etu on että resursseista saadaan kunnon korvaukset. Suomi ei ole maailman sosiaalihuolto.

Suomalaisia valvotaan ja verotetaan jo muutenkin, niin ei ulkomaalaisille kannata mitään ilmaiseksi antaa. Jos eivät pysty maksamaan korvauksia, niin sitten työleireillle tekemään vaikka kännyköitä. Korvaus voisi olla vaikka yksi känny per marja. Sienestä pitäisi maksaa vastaava määrä kännyinä (painosta).
Joku tienaa toisen omaisuudella, kyllä tähän tarvitaan lainsäädäntöä. Esimerkiksi ohjattu ratsastustoiminta, jossa tallilla on itsellään vain pari hehtaaria laidunmaata, eli ratsastus tapahtuu kokonaan toisen mailla. Se ei voi olla perinteistä jokamiehen oikeutta.
– Näiden thaimaalaisten hillan poiminta ei myöskään ole perinteistä eikä jokamiehen oikeutta. He käyvät tietyn alueen kerran läpi ja kaikki marjat – niin raa'at kuin kypsätkin – poimitaan pois.
http://mediaseuranta.blogspot.fi/2012/07/mtv3-mtkn-johtaja-thaipoimijat-riipivat.html

Nykyinen suurimittainen jokamiehenoikeuden väärinkäyttö pitää lopettaa. Suomalainen tuskin saa Thaimaassa kerätä paikallisia marjoja eli vähintään suomalaisten pitää saada ulkomailla samat oikeudet. Suomalainen ei saa Venäjällä käsittääkseni noukkia mitään metsästä. Miksi Thaimaalaisten pitäisi saada noukkia Suomessa ilmaiseksi? Ratsastustilojen pitäisi myös maksaa täydet korvaudet maanomistajille jos ratsastavat toisten maalla. Kaikista järkevintä on ottaa koko jokamiehenoikeus pois. Silloin ei tule epäselvyyttä ja tulkintaongelmia. Ratsastustiloilta voitaisiin laittaa hevonen makkaratehtaalle, jos menevät alueelle, jolle eivät ole maksaneet käyttökorvausta. Saksalaisten turistienkaan ei pidä antaa mellestää Suomessa ilmaiseksi. Ilmaisoikeudet ovat luoneet kuvan suomalaisista hyväntahtoisina hölmöinä ja tälläistä kuvaa ei tule ulkomaille antaa. Nykytilanteessa suomalaisista on annettu kuva, että täällä maksetaan kaikki maksut ja annamme kaiken ilmaiseksi. Resurssien luovuttaminen ulkomaille ilman korvausta on maanpetturuutta.

Suomen maakuvan markkinoinnissa on liikaa korostettu juuri tälläistä hyväntahtoista hölmöyttä. Hölmöjä ei maailmalla arvosteta vaan heiltä viedään kaikki (rahat, luonto, marjat jne). Suomalaisista olisi järkevämpää antaa kuva ilkeinä ja pahansuopina Saatanan palvojina, jotka syöttävät marjastajat karhuille ja susille.
http://www.karjalainen.fi/fi/mielipiteet/mielipiteet/paakirjoitus/item/9412-oikeutta-ei-ole-ilman-velvollisuuksia

http://www.mtk.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedotteet_2012/heinakuu/fi_FI/liiketoiminta_rajattava_jokamiehenoikeuksien_ulkopuolelle/

Kolhoositalouteen ei kannata mennä. Nykyinen laajamittainen sosialisointi tulee pysäyttää.

http://www.kainuunsanomat.fi/Kainuu/1194754176727/artikkeli/yli+1+000+marjanpoimijaa+kainuuseen+ja+sen+liepeille.html

http://www.ksml.fi/mielipide/paakirjoitukset/toisen-omaisuutta-ei-voi-kayttaa-omaan-liiketoimintaan/1225527

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/07/1580045/mtkn-kommentit-ihmetyttavat-marjayhtiota

http://www.lansi-savo.fi/Uutiset/12467032.html

http://www.pohjolansanomat.fi/PS-Uutiset/1194753733275/artikkeli/arvokas+lappilainen+marja+pilataan+tehtaissa.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti