torstai 9. toukokuuta 2024

Suomen armeijan kalusto vanhenee käsiin

Suomen armeija perustuu miehitettyihin taisteluvälineisiin. Tämä on nykypäivän perspektiivistä todella vanhanaikainen tapa sotia. Ukrainassa olemme nähneet, että robotit ja tietokoneet ovat jo nyt ylivoimaisia taistelukentillä. Miehitetty hävittäjä on monessa mielessä vanhanaikainen. Miehitetyn hävittän kuljettaja painaa aika paljon. Lisäksi miehitetyssä hävittäjässä iso osa painosta on sitä varten, että kuljettaja pysyy hengissä. Tämä on todella Wanhan aikaista, eikä hyvässä mielessä vaan aika inhottavassa mielessä.

Venäjä robotisoi armeijaansa vauhdilla. Suomen tulisi ottaa tästä mallia eikä sitoa itseään miehitettyyn teknologiaan. Tulevaisuuden sodassa tietokoneet tekevät päätöksiä niin nopeasti, että ihmiset eivät yksinkertaisesti pysy mukana. Tämä on totta jo tänä päivänä, ihminen on liian hidas.

https://yle.fi/a/74-20085911

Ukrainan sotilaat toistavat samaa laulua, että droneja tarvitaan ja paljon. Yksi drone on edullinen hankki ja se pystyy yksinään tuhomamaan kalliin tankin. Millä armeijalla on tarpeeksi rahaa uhrata kallis tankki kun sen voi tuhota halvalla droonilla: ei millään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti