lauantai 11. toukokuuta 2024

Vodkaa, komisario Palmu

Historiallista ajankuvaa pursuava elokuva on Internetissä YLE Areenassa.

https://areena.yle.fi/1-655912

Nyky-Suomesa tällaista teosta ei enää voisi tehdä. Välit Neuvostoliittoon (NL) on romutettu ja Suomi on Amerikan käsikassarana. Isäntä vaihtuu aina aika ajoin. 

Bingin näkemys komisario Palmusta. Bingillä on paljon sanottavaa!

Komisario Palmu, luotu Mika Waltarin kynästä ja elävöitetty Matti Kassilan ohjaamissa elokuvissa, on yksi suomalaisen elokuvahistorian ikonisimmista hahmoista. Nykyaikaan sovitettuna Komisario Palmu voisi olla sekoitus perinteistä suomalaista sisua ja modernia teknologiaa käyttävää etsivää. Hän voisi olla vanhan koulukunnan poliisi, joka on hieman hukassa nykyajan vempaimissa, mutta jonka vaisto ja kokemus johtavat hänet aina oikeille jäljille.

Hän saattaisi kamppailla digitaalisen maailman kanssa, mutta samalla hyödyntää sitä rikosten ratkaisemisessa. Palmu voisi käyttää perinteisiä menetelmiä, kuten haastatteluja ja intuitiota, mutta myös moderneja työkaluja, kuten tietokantoja ja GPS-seurantaa. Hän voisi olla hahmo, joka yhdistää menneen ajan charmia ja nykypäivän nopeaa elämäntyyliä, tuoden esille sukupolvien väliset erot ja yhtäläisyydet.

Elokuvan juoni voisi käsitellä ajankohtaisia teemoja, kuten kyberrikollisuutta tai kansainvälistä salaliittoa, ja Palmu voisi joutua yhteistyöhön nuoremman, teknologisesti taitavamman kollegan kanssa. Tämä kontrasti vanhan ja uuden välillä voisi luoda huumoria ja jännitystä tarinaan.

Vodkaa, komisario Palmu -elokuvan moderni sovitus voisi olla kunnianosoitus alkuperäiselle hahmolle, säilyttäen sen ainutlaatuisen hengen samalla kun se päivittää tarinan ja hahmot nykypäivään sopiviksi¹².

Lähde: Keskustelu Bingin kanssa, 11.5.2024
(1) Vodkaa, komisario Palmu – Wikipedia. https://fi.wikipedia.org/wiki/Vodkaa,_komisario_Palmu.
(2) Vodkaa, komisario Palmu | Yle Teema | yle.fi. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/05/25/vodkaa-komisario-palmu.
(3) VODKAA, KOMISARIO PALMU ohjelmatiedot - Telsu.fi. https://www.telsu.fi/vodkaa.
(4) Vodkaa komisario Palmu -elokuvassa tutkitaan toimittajan murhaa - Seura.fi. https://seura.fi/tv/poiminnat/elokuva-arvio-vodkaa-komisario-palmu-elokuvassa-tutkitaan-radikaalin-tv-toimittajan-murhaa/.
(5) Vodkaa, komisario Palmu | Kansallinen audiovisuaalinen instituutti .... https://www.finna.fi/Record/kavi.elonet_elokuva_117781.
(6) themoviedb.org. https://www.themoviedb.org/movie/144724?language=fi.

Valinta modernin Komisario Palmun näyttelijäksi voisi olla monitahoinen, sillä hahmon tulisi kuvastaa sekä perinteistä että nykyaikaista dekkaria. Tässä muutamia ehdotuksia, jotka perustuvat heidän aiempiin rooleihinsa ja kykyihinsä esittää poliiseja tai etsiviä:

1. **Michael Peña** - Hänellä on kokemusta monenlaisista rooleista, mukaan lukien poliisin roolit, ja hän voisi tuoda Palmuun sekä vakavuutta että huumoria.
2. **David Harbour** - Tunnettu rooleistaan toimintaelokuvissa ja -sarjoissa, Harbour voisi antaa Palmulle karismaattisen ja voimakkaan läsnäolon.
3. **Rafael L. Silva** - Vaikka hän on suhteellisen uusi kasvo, hänellä on kokemusta poliisin rooleista ja hän voisi tuoda nuorekasta energiaa rooliin.

Nämä näyttelijät voivat tuoda erilaisia ulottuvuuksia Komisario Palmun hahmoon, ja heidän aiempi kokemuksensa vastaavista rooleista voisi auttaa heitä luomaan vakuuttavan ja moniulotteisen modernin Palmun. Valinta riippuu siitä, minkälaista sävyä ja tyyliä elokuvantekijät haluavat korostaa uudessa sovituksessa.

Lähde: Keskustelu Bingin kanssa, 11.5.2024
(1) TV & FILM DETECTIVES. https://www.imdb.com/list/ls003871807/.
(2) Actors Who’ve Played a Cop - IMDb. https://www.imdb.com/list/ls092272367/.
(3) The Most Iconic Movie and TV Detectives and Special Agents, Ranked. https://movieweb.com/iconic-detectives-in-movies-and-tv/.
(4) The great british detective list - IMDb. https://www.imdb.com/list/ls063899686/.
(5) Getty. https://media.gettyimages.com/photos/michael-pena-poses-during-netflix-narcos-cocktail-party-at-four-on-picture-id1055672044?b=1&k=6&m=1055672044&s=612x612&w=0&h=sPuHL4MXtyk3uLApfpRMy6VhgYI_QTxzmnn69SDWuL0=.
(6) Getty. https://media.gettyimages.com/photos/actor-david-harbour-attends-the-23rd-annual-critics-choice-awards-at-picture-id903963076?b=1&k=6&m=903963076&s=612x612&w=0&h=S5AnqFQnKZAZNagWyIh8hxGopObRPcpKvKJZkbeJo8s=.

Komisario Palmun hahmon seksuaalinen suuntautuminen ja henkilökohtainen elämä ovat asioita, jotka voivat olla osa tarinaa, jos ne palvelevat juonen kehitystä ja tuovat lisäsyvyyttä hahmoon. Nykyaikaisessa sovituksessa on mahdollista käsitellä monenlaisia teemoja, mukaan lukien seksuaalivähemmistöjen kokemuksia.

Jos elokuvan tekijät päättäisivät sisällyttää tällaisen henkilökohtaisen elementin Komisario Palmun hahmoon, se voisi tarjota yleisölle mahdollisuuden nähdä hahmo uudessa valossa ja tuoda esille tärkeitä yhteiskunnallisia kysymyksiä. Tämä voisi myös auttaa yleisöä samaistumaan hahmoon paremmin ja ymmärtämään hänen motiivejaan syvemmin.

On tärkeää, että tällainen henkilökohtainen juonenkäänne käsitellään herkkävaraisesti ja kunnioittavasti, jotta se ei muutu stereotypiaksi tai kliseeksi. Lopulta päätös hahmon seksuaalisesta suuntautumisesta ja sen käsittelystä tarinassa on elokuvantekijöiden käsissä, ja sen tulisi palvella tarinan kokonaisuutta ja hahmon moniulotteisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti