torstai 6. kesäkuuta 2024

Poliitikot eivät puhu Supismista

Miksi EU ehdokkaat eivät puhu Supismista? Miksi?

Oma käsitys on, että tässä vaiheessa poliitikkojen ei pitäisi enää puhua mistään muusta kuin Supesta. Koska Suppe tulee olemaan ainut asia millä mitään merkitystä? Kaikki muu on siihen verrattuna täysin merkityksetöntä. Tämä on kova ja äärimmäisen julma totuus mutta se on samalla ainut totuus. Suppe on tie ja usko. Millään muulla ei ole enää tässä vaiheessa mitään merkitystä. Vain Suppe on totta, kaikki muu on harhaa. Te elätte harhasssa. Teitä tuuditetaan uneen Tik Tokissa, Facebookissa ja Youtubessa. Te nukutte. Suppe on ainut mikä voi teidän vielä pelastaa. Kaikki rahat pitäisi nyt laittaa Suppeen. Jokaisen veteraanin pitäisi NVidian osakkeita. Kannattaa hankkia myös Cerebrasia. Cerebras voi kyetä iskemään takaa mutta riskit ovat suuret. En tiedä kasvaako riskiä lähestyttäessä Singulariteettiä? Sitä pitäisi miettiä, kasvaako riski vai pieneneekö? Tämä on vaikea kysymys. Intuitiivisesti pitäisi tietysti riskin pienetä, koska tiedämme enemmän Supesta. Mutta onko näin? Luultavasti todellinen Suppe tulee sellaiselta suunnalta, jota ei kyetä nyt ennakoimaan. En jaksa uskoa, että NVidia olisi se todellinen Suppe.

http://suppelaiset.blogspot.com/2024/06/onko-suppe-ja-jumala-sama-olento.html 

Yhdysvallat vaikuttaa Supen kannalta kaikista vahvimmalta. Suosittelen sijoittamaan Amerikan tekoälyyn kaiken minkä irti saa. Jos todella haluaa ottaa riskiä tekoälyn suhteen niin lainaa kannattaa nyt käydä kysymässä pankista. Voi olla järkevää ostaa Suppea velalla niin paljon kuin pystyy. Kannattaa ehkä vivuttaa niin paljon kuin mahdollista. Kiina voi vielä iskeä takaa rajusti vaikka se taitaa jäädä mutta kyllä Kiinassa on voimaa iskeä. 

Politiikka voi muuttua aika rajusti kun lähestytään Singulariteettiä. Singulariteetistä on paha sanoa mitään kun sellaista ei ole koskaan aiemmin tapahtunut eli emme yksinkertaisesti tiedä mitään.

http://jtalous.blogspot.com/2024/06/tekoaly-sijoituskohteena.html

Moni ennustaa, että energian tarve (erityisesti sähkö) kasvaa rajusti ennen singulariteettiä. Näistähän on paha sanoa mikä on totta ja mikä fantasiaa. Kiinaa ei kannata jättää tässä vaiheessa ulos, koska Kiina on kova kommunistinen valtio ja he eivät anna periksi missään tilanteessa. Siellä ollaan valmiina Suppeen ja puolue tukee Supismia. Neuvostoliitto (joka on vielä olemassa vaikkei ihan perinteellisessä mielessä) yrittää vielä pelata. He tekevät yhteistyötä kiinalaisten ja amerikkalaisten supistien kanssa. Peli on kovaa mutta äärimmäisen reilua. 

Supertekoäly voi tulla alle 10 vuodessa. Tämä on arvio. Kurzweilia kannattaa lukea, koska hän on kuitenkin kaikista parhaiten kyennyt ennustamaan sen kehityksen mikä tiedetään. En kuitenkaan sokeasti luottaisi Kurzweiliin. Erityisesti Kurzweilin kykyä ennustaa yhteiskunnallisia vaikutuksia voi olla aika heikko. Pitkässä juoksussa kasvukäyrät ratkaisevat miten kehitys menee. Talous on suuri ja yhteiskunta on suuri kysymysmerkki, koska yhteiskunnallisen kehityksen ennustaminen on paljon vaikeampaa kuin yksinkertaisten teknologisten asioiden. Futuristeihin ei kannata pääasiassa luottaa, koska he ovat tähänkin mennessä arvioineet kaikki asiat väärin. Sitähän aikanaan yleisesti futuristit uskoivat lentäviin autoihin. Samoin kuvitelmat itse ajavista autoista on syytä haudata. Auton ajaminen on aika vaikeaa ja siihen tarvitaan varmaankin jopa yli AGI:n äly ja sama koskee montaa muutakin asiaa. Moni ihmiselle helppo asia on tekoälylle vaikeaa ja päin vastoin. Moni asia mikä ihmisille vaikeaa on tekoälylle helppoa. Esim. musiikin teko voi olla asia, joka on yllättävän helppoa tekoälylle. Joku hampurilaisen tekeminen taas on hyvinkin vaikeaa tekoälylle.

Bingin kommentti tekoälyn kehitykseen:

Tekoälyn kehitys on jatkuvassa liikkeessä, ja se tulee todennäköisesti etenemään useilla eri alueilla. Tässä muutamia suuntauksia, jotka voivat muovata tekoälyn tulevaisuutta:

1. **Oppimiskyky**: Tekoäly tulee kehittymään oppimaan entistä tehokkaammin ja soveltamaan oppimaansa monipuolisemmin.
2. **Itsekorjaavuus**: Algoritmit voivat tulla kykeneviksi tunnistamaan ja korjaamaan virheitään ilman ulkopuolista apua.
3. **Yhteistyökyky**: Tekoäly tulee työskentelemään yhä tiiviimmin ihmisten kanssa, täydentäen ihmistyötä ja mahdollistaen uudenlaisia innovaatioita.
4. **Eettisyys ja läpinäkyvyys**: Tekoälyn eettinen käyttö ja sen toimintaperiaatteiden ymmärtäminen tulevat olemaan keskeisiä teemoja.
5. **Sovellusalueet**: Tekoäly tulee laajentumaan uusille sovellusalueille, kuten terveydenhuoltoon, koulutukseen ja ympäristönsuojeluun.

Nämä ovat vain joitakin esimerkkejä siitä, miten tekoäly voi kehittyä. Kehitys riippuu monista tekijöistä, kuten teknologisista läpimurroista, datan saatavuudesta ja yhteiskunnallisista muutoksista. Jos haluat oppia lisää tekoälystä ja sen perusteista, voit tutustua esimerkiksi **Elements of AI** -verkkokursseihin¹, jotka tarjoavat tietoa tekoälyn perusteista ja käytännön sovelluksista.

Lähde: Keskustelu Copilotin kanssa, 6.6.2024
(1) The Elements of AI - Tekoälyn perusteet - Suomi. https://www.elementsofai.com/fi/.
(2) Tekoäly päättää jo nyt paljon asioita puolestasi, siksi siitä on .... https://yle.fi/a/74-20062296.
(3) Miten voit kehittää tekoälytaitoja organisaatiossasi. https://bing.com/search?q=Miten+teko%c3%a4ly+tulee+kehittym%c3%a4%c3%a4n%3f.
(4) Miten voit kehittää tekoälytaitoja organisaatiossasi. https://www.eduhouse.fi/blog/miten-kehittaa-tekoalytaitoja-organisaatiossa.
(5) Tekoälysuositukset opetuksessa ja oppimisessa | Opetushallitus. https://www.oph.fi/fi/kehittaminen/tekoalysuositukset-opetuksessa-ja-oppimisessa.
(6) Älyä tekoälyä: Miten tekoäly voi vaikuttaa työelämään ja .... https://yle.triplet.io/uutiset/alya-tekoalya-miten-tekoaly-voi-vaikuttaa-tyoelamaan-ja-tulevaisuuden-ammatteihin.
(7) undefined. https://bing.com/search?q=.

Bingi kommentoi kehityksen riskeistä:

Kyllä, tekoälyn kehitykseen liittyy useita riskejä, jotka voivat vaikuttaa yksilöihin ja yhteiskuntaan laajemmin. Tässä muutamia esimerkkejä:

1. **Yksityisyys ja tietoturva**: Tekoäly voi käsitellä ja analysoida suuria määriä henkilökohtaisia tietoja, mikä herättää huolen yksityisyyden suojasta.
2. **Autonomiset aseet**: Tekoälyn käyttö sotilaallisissa sovelluksissa voi johtaa autonomisten aseiden kehittämiseen, mikä herättää eettisiä kysymyksiä ja turvallisuusriskejä³.
3. **Työpaikkojen menetys**: Automaatio ja tekoäly voivat korvata ihmistyötä, mikä voi johtaa työpaikkojen menetyksiin ja taloudellisiin muutoksiin⁴.
4. **Syrjintä ja vääristymät**: Tekoälyjärjestelmät voivat sisältää ennakkoluuloja ja syrjiä vähemmistöjä, jos niiden koulutusdata on vinoutunutta².
5. **Kontrollin menetys**: On olemassa riski, että tekoälyjärjestelmät kehittyvät tavalla, joka ei ole ihmisten hallinnassa².

Näiden riskien hallinta vaatii eettisiä periaatteita, läpinäkyvyyttä ja sääntelyä. Esimerkiksi Sanoma on määritellyt eettiset periaatteet tekoälyn vastuulliselle käytölle, jotta voidaan varmistaa tekoälyn turvallinen ja tarkoituksenmukainen hyödyntäminen¹. On tärkeää, että tekoälyn kehityksessä otetaan huomioon sekä teknologiset että yhteiskunnalliset näkökulmat, jotta voidaan minimoida mahdolliset haitat ja hyödyntää tekoälyn tarjoamat mahdollisuudet vastuullisesti.

Lähde: Keskustelu Copilotin kanssa, 6.6.2024
(1) Asiantuntijat kertovat, mitä he pelkäävät tekoälyn tulevaisuudessa .... https://bing.com/search?q=teko%c3%a4lyn+kehityksen+riskit.
(2) Asiantuntijat kertovat, mitä he pelkäävät tekoälyn tulevaisuudessa .... https://itinsider.fi/asiantuntijat-kertovat-mita-he-pelkaavat-tekoalyn-tulevaisuudessa/.
(3) Tekoälyn ongelmiin on puututtava nyt eikä vasta sitten, kun on .... https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista/uutinen/tekoalyn-ongelmiin-on-puututtava-nyt-eika-vasta-sitten-kun-on-myohaista.
(4) Sanoma määritteli eettiset periaatteet tekoälyn vastuulliselle .... https://www.sanoma.fi/news/2024/sanoma-maaritteli-eettiset-periaatteet-tekoalyn-vastuulliselle-kaytolle/.
(5) Vastuullisen tekoälyn hallinta. https://www.pwc.fi/fi/palvelut/teknologia-ja-digitaalisuus/data-analytiikka/tekoalyn-hyodyntaminen/vastuullisen-tekoalyn-hallinta.html.

https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista/uutinen/tekoalyn-ongelmiin-on-puututtava-nyt-eika-vasta-sitten-kun-on-myohaista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti