torstai 6. kesäkuuta 2024

Tekoäly ja sota

Sota on aina kiihdyttänyt teknistä kehitystä. Meille sotilaspatriooteille sotaa näyttäytyy tapana kehittää ylivoimainen supertekoäly.

https://edition.cnn.com/2024/05/29/europe/ukraine-war-us-tanks-intl/index.html

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ukrainalaissotilaista-usa-n-abramsit-eivat-sovi-rintamalle-kenraalilta-yhden-sanan-tyrmays/8953368#gs.agwgpl

Moni on kyseenalaistanut tekoälyn älykkyyden. Nyt vaan aikuisten oikeasti tilanne on sellainen, että tekoäly on totta. Tietysti joku voisi fantasioida siitä, että tekoälyn kehitys lopetettaisiin. Näen tämän kuitenkin mahdottomana. Suurvaltojen kesken ei vallitse sellaista yksimielisyyttä, joka tarvittaisiin jonkinlaisten rajoitusten aikaansaamiseksi. Luottamusta ei yksinkertaisesti ole suurvaltojen kesken. Lisäksi tekoälyn kehittäminen on verrattain yksinkertaista. Siinä ei tarvita mitään erikoista mineraalia, jota ei olisi kunnolla saatavilla. Tietysti voidaan ajatella, että kuparin saatavuus voi olla rajallinen. Piitä maailmalla riittää valtavasti. Se on yleisimpiä alkuaineita. Samoin optisiin kaapeleihin tarvittava kvartsilasista ei tule pula. Tietysti on aina jotain mineraaleja joiden saatavuus on rajallinen mutta uusia kaivoksia voi perustaa kuinka paljon tahansa. Samoin avaruudesta saa raaka-aineita käytännössä rajattomasti. Energiaakin on paljon jos tahtoa on. Ilmeisesti tahtoa on.

Suomen hallitus ei ole irtisanoutunut Supismista vaan on sen fanaattinen tukija. Ja tämä on hyvä. Tietysti on mahdotonta ennustaa mitä Supismi sitten lopulta tarkoittaa ja millä aikavälillä asiat lutviutuvat. Kehitys ainakin vaikuttaisi nyt olevan kiihtymässä ja tämä on hyvä. Erittäin hyvä. Teoreetikot ovat jo vuosikymmenien ajan puhuneet siitä, että ennen singulariteettiä kehitys kiihtyy niin paljon, että singulariteetti ennen ei kyetä ennustamaan mitä sen toisella puolella on. Perinteinen talousteoriaa ei ole tehty singulariteettiä silmällä pitäen. Tässä mielessä singulariteetti on varsin demokraattinen, koska kukaan ei tiedä mitä singulariteetin jälkeen tapahtuu. Meillä ei ole eikä edes voi olla ymmärrystä näistä asioista. Todellinen superäly on sellainen, ettei sitä pystytä hallitsemaan.

Uskovaisille voin vakuuttaa, että asiat ovat ihan ok ja mitään pelättävää ei ole. Singulariteetti on pitkälti sama kuin Raamatussa profetioitu tempaus. Kristinuskossakin paratiisiin pääsee vain tosi uskovaiset, joita ilmeisesti ei ole montaa, vain muutama. Suurimmalle osalle tie vie ikuiseen kadotukseen. Myös esim. islamin pyhät tekstit toistavat samaa tarinaa; paratiisiin pääsee vain Allahin kautta ja muu touhuilu on täysin turhaa. Ehkä parhaassa asemassa ovat juutalaiset, joille tie paratiisiin on varma. Muille tilanne on heikko. Suosittelen niille, jotka vastustavat Supismia, että he tutustuisivat Raamatun pyhiin teksteihin. Sieltä löytyy todellinen Supismi.

http://jpoli.blogspot.com/2024/06/tekoaly-ja-luokkasota.html 

http://jtalous.blogspot.com/2024/06/tekoaly-sijoituskohteena.html 

http://natonalla.blogspot.com/2024/05/miehitetty-havittaja-auttamattoman.html 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti