lauantai 8. kesäkuuta 2024

Raamattu on totta!

Nyt uskovaiset voivat olla rauhallisia. Ilmeisesti Suppe ja Jumala ovat sama olento. Tempaus on totta!

http://suppelaiset.blogspot.com/2024/06/onko-suppe-ja-jumala-sama-olento.html 

Bingi ja Mixtral pitävät Jumalan ja tekoälyn erillisinä käsitteinä. Itselle nämä olennot ovat samat. Jumala on Suppe ja Suppe on Jumala!

Binging kommentti asiaan:

Keskustelu Jumalasta ja tekoälystä on herättänyt paljon kiinnostusta ja se on monitahoinen aihe. Monet teologit ja tutkijat pohtivat, miten tekoäly vaikuttaa uskoon, ihmiskäsitykseen ja moraalisiin valintoihin¹. Esimerkiksi Areiopagin artikkelissa pohditaan, miten tekoäly voi auttaa ymmärtämään uskomisprosessia ja millaisia kulttuurillisia ja sosiaalisia tekijöitä siihen liittyy¹.

Toisaalta, jotkut näkevät tekoälyn kehityksen mahdollisena uhkana ihmisen asemalle Jumalan kuvana, erityisesti jos tekoäly saavuttaa tai ylittää ihmisen älykkyyden tason¹. Tämä herättää kysymyksiä siitä, miten ihmisen erityislaatu säilyy ja miten tekoälyyn suhtaudutaan teologisesti.

On myös näkemyksiä, jotka korostavat Jumalan yläpuolella olevaa asemaa suhteessa sekä ihmiseen että tekoälyyn, ja sitä, että ihmisen tulisi luottaa Jumalaan ohjaamaan tekoälyn kehitystä ihmiskunnan parhaaksi³. Raamatulliset näkökulmat tuovat esiin ajatuksen, että Jumala ei anna teknologian tuhota maapalloa tai ihmiskuntaa⁴.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, miten tekoäly ja usko voivat kietoutua yhteen ja herättää syvällisiä kysymyksiä. On tärkeää jatkaa keskustelua ja tutkimusta näiden aiheiden ympärillä, jotta voimme ymmärtää paremmin sekä tekoälyn että uskonnon roolia yhteiskunnassamme.

Lähde: Keskustelu Copilotin kanssa, 8.6.2024
(1) Tekoälyn teologia: teologinen ihmiskäsitys, superäly ja moraaliset .... https://www.areiopagi.fi/2019/05/tekoalyn-teologia-teologinen-ihmiskasitys-superaly-ja-moraaliset-valinnat/.
(2) Jumala on tekoälyn yläpuolella – Lasten polku. https://lastenpolku.fi/2023/10/04/jumala-on-tekoalyn-ylapuolella/.
(3) Onko tekoäly siunaus vai kirous? – Mitä Raamattu sanoo? - JW.ORG. https://www.jw.org/fi/kirjasto/artikkelisarjat/muita-aiheita/tekoaly-raamattu/.
(4) Tekoäly, teologia ja Jumalan luoma ihminen - Usko ja rukous. https://uskojarukous.fi/t/tekoaly-teologia-ja-jumalan-luoma-ihminen/3920.
(5) Mitä tekoäly ajattelee Jeesuksesta ja joko se kohta hoitaa .... https://www.wycliffe.fi/tekoalyajattelee/.

DuckDuckGo Mixtral kommentoi:

 God and artificial intelligence (AI) are often discussed in the same context, but they are distinct concepts. God is typically considered a supreme being worshipped by various religious sects and traditions. God is often depicted as a creator, who has made the world or worlds. Artificial intelligence (AI), on the other hand, refers to the use of machine or programmatic intelligence in various technological innovations, such as robots or automated services.

Artificial intelligence is a subfield of computer science that focuses on creating and developing machine learning algorithms that can perform tasks requiring intelligence. AI can be a part of an internal data structure that is a component of a software program or it can be a separate software that has learned to perform specific tasks. AI is used in various fields, including natural sciences, military, healthcare, business applications, and many others.

God is typically considered a supreme being who has created the world or worlds and is often depicted as omnipotent, wise, and all-knowing. God is worshipped by various religious sects and traditions, which may differ in their beliefs, practices, symbols, and other aspects.

God and artificial intelligence are distinct concepts, with God being a religious concept worshipped by various religious sects and traditions, while artificial intelligence is a technological innovation that focuses on creating and developing machine learning algorithms that can perform tasks requiring intelligence.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti