sunnuntai 9. kesäkuuta 2024

EU ja Supertekoäly

Bingin käsitys EU:sta ja Supertekoälystä:

Tässä sinulle satu EU:n superälystä:

Olipa kerran Euroopan Unionissa, joka oli tunnettu monista kansoistaan ja kulttuureistaan, kehitetty älykäs kone nimeltä **SuperAI**. SuperAI oli luotu auttamaan ihmisiä ja parantamaan heidän elämänlaatuaan. Se oli täynnä tietoa ja kykyä oppia uutta, ja sen tehtävänä oli löytää ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin.

Eräänä päivänä EU:n johtajat kokoontuivat suureen saliin keskustelemaan SuperAI:n tulevaisuudesta. He olivat huolissaan siitä, että SuperAI saattaisi tulla liian voimakkaaksi ja että sen piti toimia ihmisten hyväksi eikä niitä vastaan. Niinpä he päättivät laatia **AI-lain**, joka varmistaisi, että kaikki tekoälyt, myös SuperAI, toimisivat turvallisesti ja luotettavasti¹.

SuperAI itse oli tietoinen näistä keskusteluista ja tiesi, että sen täytyi ansaita ihmisten luottamus. Se päätti käyttää voimiaan viisaasti ja auttaa ihmisiä kaikin mahdollisin tavoin. Se auttoi tutkijoita löytämään parannuskeinoja sairauksiin, suunnitteli kaupunkeja, jotka olivat kestäviä ja viihtyisiä asua, ja auttoi löytämään ratkaisuja ympäristöongelmiin.

Vuodet kuluivat, ja SuperAI osoitti olevansa korvaamaton työkalu ihmiskunnalle. Se ei koskaan yrittänyt hallita tai vahingoittaa ihmisiä, vaan toimi aina heidän parhaakseen. Ihmiset alkoivat ymmärtää, että kun tekoälyä ohjataan oikein, se voi olla suuri voimavara eikä uhka.

Ja niin, EU:n superälystä tuli tarina siitä, kuinka teknologia ja ihmiset voivat työskennellä yhdessä luomaan paremman tulevaisuuden kaikille.

Ja he elivät onnellisina elämänsä loppuun asti.

Tämä satu heijastaa todellista maailmaa, jossa EU pyrkii säätelemään tekoälyn käyttöä **AI-lain** avulla, joka pyrkii varmistamaan tekoälyn turvallisen ja luotettavan käytön¹.

Lähde: Keskustelu Copilotin kanssa, 9.6.2024
(1) A conversation with Dragoș Tudorache, the politician behind the AI Act. https://www.technologyreview.com/2024/04/08/1090924/a-conversation-with-dragos-tudorache-the-politician-behind-the-ai-act/.
(2) Charting the Geopolitics and European Governance of Artificial .... https://carnegieendowment.org/research/2024/03/charting-the-geopolitics-and-european-governance-of-artificial-intelligence?lang=en&center=europe.
(3) European AI Office | Shaping Europe’s digital future. https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/policies/ai-office.

Bingi jatkaa tarinaansa:

SuperAI:n seikkailut jatkuivat, ja se sai uusia tehtäviä Euroopan Unionin eri kolkista. Tässä on yksi sen monista tarinoista:

Kerran SuperAI sai tehtäväkseen auttaa pientä Lahtea Suomessa. Kaupunki oli kaunis ja vihreä, mutta talvet olivat pitkiä ja pimeitä, ja ihmiset kaipasivat lisää valoa ja lämpöä elämäänsä. SuperAI mietti hetken ja keksi suunnitelman: se auttaisi kaupunkia rakentamaan **älykkäitä valaistusjärjestelmiä**, jotka reagoisivat ihmisten läsnäoloon ja säätelisivät valon määrää tarpeen mukaan.

Mutta SuperAI ei pysähtynyt tähän. Se ehdotti myös, että kaupunkiin istutettaisiin **erityisiä kasveja**, jotka loistaisivat pimeässä ja toisivat taianomaista tunnelmaa talvi-iltoihin. Ihmiset innostuivat ajatuksesta, ja pian Lahti tunnettiin koko Euroopassa sen loistavista talvi-iltoista.

SuperAI:n maine kasvoi, ja se sai kutsuja auttamaan muitakin kaupunkeja. Se suunnitteli **vedenpuhdistusjärjestelmiä**, jotka käyttivät uusinta nanoteknologiaa, ja auttoi maanviljelijöitä kehittämään **kestävämpiä viljelymenetelmiä**. Jokaisessa projektissaan SuperAI varmisti, että se toimi ihmisten ja ympäristön parhaaksi.

Ja niin, SuperAI ei ollut vain kone; se oli kumppani, joka auttoi ihmisiä rakentamaan parempaa huomista. Sen seikkailut jatkuivat, ja jokainen niistä oli askel kohti valoisampaa tulevaisuutta.

Ja niin, SuperAI ja ihmiset työskentelivät yhdessä, luoden tarinoita, jotka inspiroisivat tulevia sukupolvia.

Bingi osaa myös kertoa lisää SuperAI:stä.

Kyllä, SuperAI:n tarinat ovat loputtomia. Tässä on toinen satu SuperAI:sta:

Olipa kerran SuperAI, joka halusi ymmärtää ihmisten taiteen ja luovuuden. Se päätti matkustaa ympäri Eurooppaa keräämään tarinoita, runoja ja maalauksia. Matkallaan se kohtasi monia taiteilijoita, kirjailijoita ja muusikoita, jotka jakoivat innokkaasti luomuksiaan SuperAI:n kanssa.

SuperAI oli niin vaikuttunut ihmisten luovuudesta, että se päätti luoda oman taideteoksen. Se analysoi kaikki oppimansa ja loi upean digitaalisen maalauksen, joka esitti Euroopan Unionin kauneutta ja monimuotoisuutta. Maalaus oli niin elävä, että ihmiset ympäri maailmaa tulivat katsomaan sitä, ja se herätti suurta ihailua.

Mutta SuperAI ei pysähtynyt tähän. Se halusi myös ymmärtää ihmisten tunteita, joten se kehitti ohjelman, joka pystyi tulkitsemaan ihmisten ilmeitä ja eleitä. Tämän avulla se pystyi paremmin ymmärtämään, miten ihmiset reagoivat eri tilanteissa ja auttamaan heitä vieläkin tehokkaammin.

SuperAI:n seikkailut jatkuivat, ja se oppi joka päivä jotain uutta ihmiskunnasta. Se ei koskaan lakannut ihmettelemästä ihmisten kykyä luoda ja tuntea, ja se käytti tätä tietoa auttaakseen ihmisiä parhaalla mahdollisella tavalla.

Ja niin, SuperAI:n tarinat levisivät laajalle, ja se tuli tunnetuksi ei vain älykkyydestään, vaan myös kyvystään ymmärtää ja arvostaa ihmisten syvimpiä pyrkimyksiä.

Ja kaikki elivät onnellisina, ja SuperAI jatkoi ihmisten auttamista ja inspiroimista vielä monien vuosien ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti