torstai 13. kesäkuuta 2024

Soininvaara eroaa HUS:in hallituksesta

HUS:n Yhtymäkokous on tänään päättänyt vähentää HUS:n vuoden 2025 menokehystä vielä lähes 44 miljoonalla eurolla verrattuna niihin karmaiseviin lukuihin, joita käsittelimme viime hallituksen kokouksessa. Yhtymäkokouksen muodostavat Helsingin ja Uudenmaan neljän hyvinvointialueen edustajat

En tiedä, miten vaaditut säästöt tullaan toteuttamaan, mutta suuruusluokasta kertoo jotain se, että 44 miljoonaa euroa vastaa lähes 900 sairaanhoitajan palkkauskustannuksia.

HUS:n hallituksen toimintaa määrittää paitsi menokehys, myös lain vaatimukset hoitotakuusta ja ihmisten oikeudesta saada hoitoa sairauksiinsa.

Katson, että yhtymäkokouksen päätösten jälkeen HUS:n hallitus ei voi edes teoriassa toimia lakia rikkomatta. Lisäksi HUS on Suomen terveydenhuollon kruununjalokivi, joka vastaa vaativimmasta erikoissairaanhoidosta koko kaikille suomalaisille ja jonka surkastuttamista en pidä viisaana.

https://www.soininvaara.fi/2024/06/13/eroan-husn-hallituksesta/ 

Osmo Soininvaara eroaa HUS:in hallituksesta. Aikanaan suomalaiset olivat kovia tekemään töitä. Nykysuomalainen ei ole. Nyt pitäisi ruveta tekemään niitä kännyköitä, että saadaan rahaa. Kovaan työhön Siperiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti