keskiviikko 18. syyskuuta 2024

Maahanmuutto ja luokkasota

Maahanmuutosta puhuttaessa harvoin puhutaan, että maahanmuutto on yksi luokkasodan keinoista. Eliitti kykenee säätelemällä maahanmuuttoa pitämään alemmat luokat kurissa. Tilanne ei todellisuudessa ehkä ole näin yksinkertainen mutta kontrolloimalla kieltä ja sanoja eliitti kykenee muokkaamaan todellisuutta.

Suomalaisenkin eliitin etu on, että palvelusväkeä on saatavilla edulliseen hintaan. Tuontityövoima pitää työväen palkkavaatimukset kurissa. Eliitti käsittääkseni monesti hyötyy tuontityövoimasta. Tuontityövoima luo mahdollisuuksia liiketoiminnalle ja sijoituksille vaikka se olisikin jollain tasolla haitallista. Yhteiskunnassa yksinkertaisesti kustannukset jakautuvat eri tavoin. Suomessakin suhteellisen köyhät maksavat maahanmuuttajien kustannukset. Asuntojen hinnat nousevat kun kysyntä kasvaa. Samoin tapahtuu myös kaikelle muullekin. Moni liiketoiminta hyötyy isommasta väkiluvusta. Kauppa saa myytyä enemmän tavaraa ja viljelijät saavat myytyä ruokaa. Maahanmuuttoon on myös syntynyt oma yrittäjäjoukkonsa, joka myy palveluja valtiolle ja kunnille, joita sitten käytetään maahanmuuttajien hyväksi.  Tällainen yritystoiminta on usein varsin kannattavaa.

Väestön vaihto on siis hyvää liiketoimintaa ja sille ei voi mitään. Maahanmuuton tuoma rikollisuuskin hyödyttää turvallisuusteollisuuden toimintaa (eli syyttäjät, poliisi, valtio ja yksityiset turvafirmat) saavat paljon liiketoimintaa. Nämä liiketoimet ovat varsin kannattavia. Lakimiehet saavat isot rahat oikeudenkäynneistä, ja samoin turvafirmat porskuttavat.

Väestön kasvu on ainakin teoreettisissa malleissa iso osa talouskavua. Pörssikurssit taasen kehittyvät suotuisasti kun BKT kasvaa. Suurin osa osakkeista ja muista sijoituksista on rikkaiden taskuissa ja tämä tuo heti isot voitot. Pienikin väestön kasvun lisäys tuo rikkaille muhkeat voitot. Nämä tuotot ovat käsittääkseni aika isot. Rikkaat siis hyötyvät maahanmuutosta suoraan varsin paljon. Tämä pitkälti selittää maahanmuuton suosion varakkaamman väen parissa. Rikkaat eivät juurikaan kärsi maahanmuutosta. Maaahanmuutosta kärsii suoranaisesti työläisköyhälistö, joka joutuu kilpailemaan samoista asunnoista ja työpaikoista maahanmuuttajien kanssa.

Vasemmiston parissa maahanmuuton suurta kannatusta selittänee se, että vasemmistolaiset kuvittelevat maahanmuuttajien olevan työläisiä. Työväki ajattelee auttavansa muita heikossa asemassa olevia ja tietysti tämä ainakin jossain määrin pitää paikkansa. 

https://yrjoperskeles.blogspot.com/2024/09/osaajien-hinta-ja-uudet-vaatimukset.html

https://jtalous.blogspot.com/2024/09/amerikka-ei-hyvaksy-kilpailua.html 

https://kalergisuunnitelma.blogspot.com/2009/11/kreivi-kalergin-suunnitelma.html

1 kommentti: