torstai 12. syyskuuta 2024

Onko lapsesi koira?

Nykyään on trendikästä olla koira tai kissa. Joskus trendikkyyteen kuuluu olla joku muukin eläin esim. kirahvi jne. Tämä on sinällään erittäin vanha perintö sillä aikanaan ihmisillä oli ihan yleisesti joku voimaeläin johon he identioituivat.

Kuten niin monet uushenkisyyteen liittyvät käsitteet, voimaeläimenkin käsite on rajoiltaan epäselvä – se tuntuu luistavan kaikenlaisten määrittely-yritysten alta ja käsityksiä on kovin monenlaisia. Toisaalta kyse on siitä, minkä kulttuurin perinteistä milloinkin puhutaan, miten erikielisiä käsitteitä käännetään toisille kielille ja toisaalta siitä, mihin alakulttuuriin puhujat kuuluvat sekä tietenkin myös siitä, minkälaisia henkilökohtaisia kokemuksia kullakin voimaeläimistä on. Osaltaan kysymys on siitäkin, että toisiaan lähellä olevat käsitteet sotkeutuvat helposti toisiinsa.
https://kolmassilma.net/2024/04/03/mika-on-voimaelaimesi-miten-saada-selville-oma-voimaelain/

Aikanaan shamaanit kävivät hakemassa viisautta rumpujen päristessä meditoidessaan sienien avulla. Tällainen oli ihan normaali touhua. Nykypäivänä ihminen on irroittanut itsensä luonnosta. Kristillisessä perinteessä ihminen oli korkein olento ja muut olivat ihmiselle alisteisia. Nyt on palattu sitten perinteisiin elämän malleihin, joihin kuuluu että ihminen hyväksyy oman eläimellisyytensä.

https://rumpu-ukko.fi/2021/04/28/tyostressia-masennusta-burnout-etsi-apua-voimaelaimeltasi/

https://epookkiblogi.blogspot.com/2024/09/theriantropy-identiteetin-uusi.html 

2 kommenttia:

  1. Meillä tyttö on muuttunut kissaksi. Mitä pitäisi tehdä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yöksi ulos ja ruuaksi kissanruokaa.

      Poista