torstai 13. lokakuuta 2011

Amerikan keskiluokka riehuu

Teivaisen mukaan talousjärjestelmää on oikeutettu käsityksellä talouden epäpoliittisuudesta. Kun valta on viimeisten 15 vuoden aikana ennestään kasaantunut talouseliitin käsiin, väite alan epäpoliittisuudesta on käynyt yhä epäuskottavammaksi. Kehitystä ilmentää myös keskustelu yritysten yhteiskuntavastuusta.
http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2011/10/13/wall-street--protestit-leviavat-keskiluokka-purkaa-ahdistustaan/201114641/12

Yhdysvaltalainen keskiluokka purkaa pettymystään. Yhdysvallat ei ole kuitenkaan enää entisenkaltainen suurvalta ja se ei enää yksinkertaisesti pysty turvaamaan kansalaistensa entisenkaltaista hyvinvointia.
http://www.nytimes.com/2011/10/07/opinion/krugman-confronting-the-malefactors.html

Monet resurssit ovat käyneet vähiin ja Amerikkalaisten tapa elää yksinkertaisesti kuluttaa niin paljon luonnonvaroja ettei elintaso voi olla kovin korkea. Aikanaan Amerikkalainen elintaso luotiin riistämällä muita mutta nyt riistetyiltä on joko viety kaikki tai sitten on tullut uusia riistäjiä, jotka ovat kovempia kuin Amerikkalaiset pehmo riistäjät.
http://laimeasilli.wordpress.com/2011/10/12/usan-mellakoista/

http://blog.hse-econ.fi/?p=4205

http://www.businessinsider.com/what-wall-street-protesters-are-so-angry-about-2011-10?op=1

Amerikalla on 315 miljoona ihmistä ja Amerikan voimavarat eivät riitä turvaamaan luksuselämää kuin ehkä pienelle joukolle ihmisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti