lauantai 1. lokakuuta 2011

Keskitysleirit ja maahanmuutto

Monien muiden Euroopan maiden tavoin populistipuolueet ovat moninkertaistaneet kannatuksensa viime vuoden aikana myös Suomessa ja Ruotsissa. Vaikka ilmiö on näkyvä, Inari Sakinmielestä uutta tietoa aiheeseen tuo sosiaalipsykologinen näkökulma.
http://www.helsinki.fi/ajankohtaista/uutisarkisto/6-2011/9-13-29-44

Inari Sakki tekee tutkimusta keskitysleireistä ja maahanmuutosta. Tutkimus kysymys on sinällään mielenkiintoinen. Itse en ainakaan katso olevani vastuussa Suomen 2. maailmansodan toimista, koska en ollut edes silloin syntynyt. Rikosoikeudessakaan ei ole vastuussa asioista mihin ei ole mitään vaikutusvaltaa. Samoin saksan nuorempi väestö ei voi millään olla vastuussa Natsi-Saksan toimista, koska he eivät olleet silloin edes syntyneet. Muutenkaan tavallinen ihminen ei voi juurikaan vaikuttaa valtakunnan politiikkaan eli vastuu asioista, joihin ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa, on absurdi. JPolissa on rehellisesti valistettu ihmisiä parhaan kykyni mukaan maailman asioista, mutta ei näillä kirjoituksilla ole kuitenkaan mitään vaikutusta mihinkään.
http://octavius1.wordpress.com/2011/10/01/eras-kokous-sisaministeriossa/

http://jpoli.blogspot.com/2011/10/ilmastonmuutos-ja-yhdysvaltain.html

http://jpoli.blogspot.com/2011/09/breivikin-verkko.html

http://jpoli.blogspot.com/2011/09/lacostella-ei-ole-oikeutta-kieltaa.html


Olen päättänyt uusia projekteja olevan kaksi. Toisessa PS:n kansanedustaja Teuvo Hakkarainen leimataan eläimiin sekaantujaksi. Uhrina tulee olemaan lammas. Toisessa ja koko hankkeen kärkiprojektissa Jussi Halla-ahosta tehdään pedofiili. Pedofiilijuttu on varattu sitten STT:n Jannelle, koska olemme hänelle palveluksen velkaa.
http://octavius1.wordpress.com/2011/10/01/eras-kokous-sisaministeriossa/

Kollektiivisen häpeän tunteen herättäminen on sama kuin kollektiivinen syyllistäminen. Se on lähtökohtaisesti jotakin sellaista, jolla ei ole mitään tekemistä länsimaisen demokratian ja ilmaisunvapauden kanssa.
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194697749997/artikkeli/puheenaihe+talttuuko+muukalaisviha+nayttamalla+ihmisille+oman+maan+synkkaa+historiaa+.html

Tutkimusmenetelmä on artikkelin perusteella täysin järkevä ja asiallinen eli en usko että siinä on mitään ongelmaa. Jokisipilän näkemys on kyllä täysin epäasiallinen, koska ensimmäiseksi kyse ei ole historiantutkimuksesta vaan sosiaalipsykologian ja toiseksi ihmisten käsitysten tutkiminen freimaamalla on kyllä täysin asiallinen tapa päästä tutkimuskohteen päänsisään.


Väistämättä tutkija tulee väittäneeksi, että hänellä on hallussaan oikea tapa ajatella, jos kysymyksenasettelu on tuollainen.
Se, että asetuttaisiin itse tutkimuksen pelikentälle subjektiksi on historiantutkimuksessa vieras, Jokisipilä kritisoi.

Objektisubjekti manipulaatiot ja muut post-modernistit keinot ovat nykyään varsin suosittuja ja trendikkäitä.
http://v2.fi/hauskat/1779/Peppuja-ja-lammastytot/Nälkäinen kansa syö Kebabbia. http://www.kebabille.com/arvostelut/arvostelut.php

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti