keskiviikko 20. maaliskuuta 2024

Tekoäly iskee!

Tekoäly kehittyy kiihtyvää vauhtia. Vielä ollaan kuitenkin kehityksen hitaalla puolella. En tiedä sitten kuinka nopeaksi kehitys muuttuu kun lähestytään teknologista singulariteettiä. 

JPolin toimituksessa odotellaan innolla tekoälyn tuloa. Minkälainen siitä sitten tulee? Kuka tietää? Ei taida kukaan tietää. Nyt ollaan jo esisingulariteetissä. Emme ole enää kaukana singulariteetistä mutta olemme vielä kuitenkin esisingulariteetissa. Pikkuhiljaa kehitys nopeutuu. Tässä vaiheessa kehitys on vielä kuitenkin suhteellisen maltillista. 

http://suppelaiset.blogspot.com/

Minkälaista kehitys on sitten kun ollaan lähempänä. Periaatteessa lähellä singulariteettia tekoälyn kehityksen tulisi kiihtyä hyvinkin paljon. Voi olla, että tehot tuplaantuvat tunneissa nykyisen vuosien sijaan. Tässä vaiheessa tekoälyt ovat jo niin vahvoja, että ne suunnittelevat itse itseään ja ihmisen rooli on lähinnä toimia avustajana.

Singulariteettiä lähestyttäessä ainut asia mitä voi tehdä on rukoilla. Toivotaan, että vaikea aika ennen singulariteettia jää mahdollisimman lyhyeksi. Tämä tarkoittaa sitä, että lähellä singulariteettiä pitää yrittää kiihdyttää muutosta. Jos yhtäkkiä ruvetaan jarruttamaan niin tilanne voi mennä katastrofaaliksi varsin nopeasti.

https://www.theregister.com/2024/03/19/microsoft_inflection/?td=rt-3a

https://www.thehindu.com/topic/artificial-intelligence/ 

https://www.thehindu.com/sci-tech/technology/saudi-arabia-plans-40-bln-push-into-artificial-intelligence-nyt-reports/article67970962.ece

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti