perjantai 1. maaliskuuta 2024

Sika ja Jeesus kahvilla

Olipa kerran pieni kylä eteläisessä Suomessa, jossa kaikki tunsivat toisensa. Kylän keskustassa oli viihtyisä kahvila, joka oli tunnettu herkullisista pullistaan ja lämpimästä tunnelmastaan. Eräänä kauniina aamuna kahvilan omistaja, Leena, huomasi erikoisen vieraan astuvan sisään. Mies oli pukeutunut vaatimattomiin vaatteisiin, ja hänen ystävälliset silmänsä loistivat lämpöä.

Leena tervehti miestä ja tarjosi hänelle paikan ikkunan äärestä, josta avautui näkymä kylän rauhalliselle torille. Mies tilasi kupin kuumaa kahvia ja katsoi ympärilleen hymyillen. Hetken kuluttua kahvilaan asteli sisään toinen vieras, pieni sika, joka oli karannut lähitilalta. Kyläläiset olivat tottuneet näkemään eläimiä vapaana, mutta sika kahvilassa oli uusi näky.

Leena oli ensin hämmentynyt, mutta ystävällinen mies hymyili ja taputti tuolia vieressään, kehottaen sikaa liittymään seuraan. Sika kömpi tuolille ja katseli uteliaana ympärilleen. Mies jakoi pullansa sian kanssa ja alkoi kertoa tarinoita, jotka saivat koko kahvilan kuuntelemaan. Hän puhui ystävyydestä, toivosta ja siitä, kuinka tärkeää on jakaa hyvyyttä ympärilleen.

Kyläläiset kuuntelivat lumoutuneina, ja kun mies oli lopettanut tarinansa, kahvila täyttyi naurusta ja iloisista keskusteluista. Sika nautti seurasta ja herkuista, ja päivästä tuli kyläläisille unohtumaton. Mies, joka muistutti kaikkia Jeesuksesta hänen lämpimällä olemuksellaan ja viisailla sanoillaan, oli tuonut kylään ilon ja yhteisöllisyyden tunteen.

Ja niin, kyläläiset päättivät, että jokaisen tulisi aina toivottaa tervetulleeksi ne, jotka ovat erilaisia tai tarvitsevat seuraa – oli kyseessä sitten vieras mies tai pieni sika. Tästä päivästä lähtien kahvila ei ollut vain paikka nauttia kahvista ja pullasta, vaan se oli paikka, jossa jaettiin tarinoita ja ystävyyttä, ja jokainen oli tervetullut sellaisena kuin oli. Ja siksi kyläläiset muistivat aina tuon erityisen aamun, jolloin Jeesuksen ja sian tarina heräsi eloon heidän omassa pienessä kahvilassaan.

Bingin kertoma satu Siasta ja Jeesuksesta kahvilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti