sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Ihmiset liian tyhmiä Demokratiaan

Cornellin yliopistossa tehdyn tutkimustyön mukaan asiantuntemattomat ihmiset ovat kykenemättömiä arvioimaan muiden ihmisten pätevyyttä tai heidän ideoidensa järkevyyttä.
http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/tiede/tiedemiehet+demokratia+ei+toimi+koska+ihmiset+eivat+ole+tarpeeksi+alykkaita/a785432

http://www.livescience.com/18706-people-smart-democracy.html

Demokratia vaatii ihmisiltä kykyä, halua ja vastuullisuutta, jotka kaikki pääasiassa puuttuvat ihmisiltä. Keskivertokansalaisella ei ole juurikaan mitään kykyjä eikä osaamista päättää edes kuka on järkevä ja vastuullinen. Demokratiaa pitäisi muuttaa siten, että näiden ongelmien aiheuttamat yhteiskunnalliset haitat pienenisivät. Isolta osalta kansaa pitäisi viedä äänioikeus ja oikeus toimia edustajana. Kaikien yhtäläinen äänioikeus ei ole kovin vanha asia demokratiassa vaan antiikissa demokratialla ymmärrettiin sitä, että vain osalla väestöstä on äänioikeus.

Yhteiskunnan vastuulliset piirit eivät voi enää katsella kun moukat ja hihhulit hilluvat vaan valta pitää siirtää vastuullisille vaikuttajille.
http://ylimaa.blogspot.com/2012/03/eulle-kansan-valitsema-presidentti.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti