lauantai 31. maaliskuuta 2012

Rikollisjengien liivit kiellettävä

Rikollisryhmään kuuluminen ja tunnusten kantaminen tulee kriminalisoida välittömästi äärimmäisen kovilla sanktioilla. Rikollisjengin liivin kantaminen jo itsessään on rikollista, koska rikokseen yllyttäminen ja sen avustaminen on jo muutenkin rikollista.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/121361-suomi-tutkii-voiko-rikollisjengin-liivin-kieltaa

Jos ajatellaan esimerkiksi laitonta perintää, niin se liivi toimii pelotteena ja velallinen maksaa velkansa, eikä useimmiten tarvitse väkivaltaa käyttää. Välillä sitä velallista kopautetaan silti pesäpallomailalla päähän. Ravintoloissa liivimiehillä on paljon ongelmia ja he ovat usein osallisina esimerkiksi pahoinpitelyjen tutkinnassa - sielläkin liivi toimii pelotteena. Liiveissä ei aina kunnioiteta muita ihmisiä.
http://yle.fi/alueet/helsinki/2012/03/yleiso_ei_lampene_rikollisjengien_liivikiellolle_3372613.html

Vähintään liivin kantaminen on laiton uhkaus, joka jo itsessään on rikos. Liivijengit ja muut jengit pitää laittaa kuriin sillä nykytilanne lähinnä halventaa lakia kunnioittavia kansalaisia. Rikollisuuden koventuessa pitää harkita kuolemanrangaistuksen ottamista käyttöön järjestäytyneen rikollisuuden kuriin laittamisessa.

Rikollisjengiin kuuluminen, jossa osa tekee rikoksia ja osa ei rankaistuksessa ei pitäisi olla mitään ongelmaa, koska rikoksen avustaminenkin on rikos. Rikollisjengiin kuulumisella vaikka itse ei tekisi rikoksia, niin silti nämä ihmiset ovat joko hyötyneet rikollisesta toiminnasta tai avustaneet siitä. Oikeuslaitoksella riittää kyllä voimia vainota lainkuuliaisia kansalaisia marginaalirikoksista, mutta oikeita rikollisia ei saada edes tuomittua. Lainkuuliainen kansalainen voi joutua linnaan pelkästä harmittomasta virheestä, jota ei ole tahallisesti tehty ja sitten rikollisjengit saavat uhkailla muita. Nykytilanne on kyllä käsittämätön.

Itse en kyllä näe mitään järjellistä syytä sympatisoida liivijengejä, jotka jo vaatteissaan epäsuorasti ilmoittavat olevansa rikollisia.

Liivit pitäisi hävittää. Myös nämä tunnukselliset päämajat, se olisi osoitus yhteiskunnalta että tätä ei hyväksytä. Se tavallaan vaikeuttaisi järjestäytyneen rikollisuuden toimintaa. Täytyy muistaa, että nämä liivijengit ovat vain pieni osa järjestäytynyttä rikollisuutta, meillä on paljon valkokaulusrikollisuutta ynnä muuta.
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/03/1520371/rikollisjarjestojen-liivit-ja-paamajat-kiellettava

Liivijengejä ei voi rinnastaa valkokaulusrikollisuuteen, koska valkokaulusrikollisuudessa harvoin käytetään väkivaltaa vaikka valkoinen kaulus onkin samanlainen jengivaate kuin liivi. Kravatin kieltäminen rikollisryhminen vaatetuksena tuskin saa riittävää kannatusta, vaikkakin se usein on ns. valkokaulusrikollisten jengitunnus. Ilmeisesti liivi on enempi ns. työläisrikollisten vaatetusta, joten kyseessä lienee rikollisten välinen luokkasota, mutta laillisen yhteiskunnan tulee silti iskeä työläisrikollisuuden kovaan ytimeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti