perjantai 2. maaliskuuta 2012

Yhdysvallat hyökkää Iraniin

Hyökkäys Iraniin käy päiväpäivältä todennäköisemmäksi.

Netanyahu is trying to convince Obama to more forcefully define the nuclear threshold that Iran must not cross, while the U.S. president wants to convince Israel to hold off on any unilateral strike and give sanctions and diplomacy more time to work.
http://www.reuters.com/article/2012/03/02/us-usa-israel-iran-idUSTRE82108520120302

Veikkaan, että ennen joulua 2012 on täysi tohina ja rätinä päällä. Yllättävän kauan on kestänyt Yhdysvaltojen hyökkäyksen valmistelu Iraniin. Iranilla on aseita millä voi puolustautua mutta lienee silti hyvin epätodennäköistä. että Iran kykenisi puolustautumaan Yhdysvaltojen hyökkäykseltä.

At the White House on Monday, President Obama will seek to persuade the Israeli prime minister, Benjamin Netanyahu, to postpone whatever plans he may have to bomb Iran's nuclear facilities in the coming months. Obama will argue that under his leadership, the United States "has Israel's back," and that he will order the U.S. military to destroy Iran's nuclear program if economic sanctions fail to compel Tehran to shelve its nuclear ambitions.
http://www.theatlantic.com/international/archive/2012/03/obama-to-iran-and-israel-as-president-of-the-united-states-i-dont-bluff/253875/

Iran luultavasti pyrkii puolustautumaan Amerikan agressiolta yrittämällä toteuttaa näyttäviä iskuja Yhdysvaltojen kotirintamalla ja siten heikentämään Amerikan halua käydä sotaa Irania vastaan.
http://natonalla.blogspot.com/2012/01/bioaseet-sodassa.html

Sotilaallisesti Iran voisi hyökätä Yhdysvaltoja vastaan Yhdysvalloissa esim. bioaseilla ja tuhota siten merkittävän osan Yhdysvaltojen väestöstä mutta Yhdysvallat todennäköisesti kostaisi bioaseiden käytön   Iranille. Yhdysvallat on suhteellisen haavoittuvainen päättäväiselle iskulle ja todennäköisesti Yhdysvallat ei kykene suojelemaan väestöään. Sotilaskohteet ovat liian vahvasti puolustettuja mutta siiviliväestö on täysin suojatonta bioaseita vastaan.

Eräs mahdollisuus olisi hyökätä bioaseilla Yhdysvaltojen ruoantuotantoa vastaan (karja ja maatalous). Tälläistä iskua vastaan ei voi varautua mitenkään. Erittäin tehokas olisi erilaisten iskujen kombinointi siten, että ne tukevat toisiaan ja aiheuttavat kaaoksen, joka levittää bioagentteja aina vain enemmän ja tekee torjuntakeinoista täysin tehottomia.
http://bioase.blogspot.com/2011/10/bioaseen-paljastaminen-on-tyolasta.html


2 kommenttia:

  1. @ Tuskin ainakaan ennenkuin presidentti vaihtuu USA:ssa, joka taas on rebuleirin heikkouden takia epätodennäköistä. Ainoastaan jos Israel hyökkää ja pakottaa USA:n mukaan. Kyllä USA:lla kai on hyvät valmiudet massarokotuksiin bioasehyökkäyksessä ja leviämispesäkkeiden eristys estää hallitsemattoman leviämisen kuten ennenvanhaan mustan surman ja Espanjan taudin aikoina. Kirjoitin aiheesta aikoinaan HS:n tiedepalstan pääjutun, jos tässä tekstiversio:

    Bioase

    VastaaPoista
  2. Itse pitäisin kyllä, että Yhdysvallat ei kykene suojelemaan siviiliväestöä laajamittaiselta biohyökkäykseltä. Sotilaskohteita luultavasti kykenee mutta siviilikohteita epäilen. Hyökkääjä voinee käyttää useita patogeenejä erilaisilla itämisajoilla ja erilaisia harhautus ja bioiskuja tukevia muita iskuja. Paniikki levittää tauteja vallan hyvin. Ruoantuotanto on täysin turvaton bioiskuja vastaan. Ei tarvita muuta kuin kunnon kasvitauti riehumaan niin viljan tuotanto romahtaa siihen, ja maissin. Pari eläintautia karjaan niin liha loppuu...Yhdysvallat on avoin yhteiskunta ja sitä ei pysty valvomaan millään.

    VastaaPoista