sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Työhulluus ei luo vaurautta

"Suomessa moni ajattelee, että kun vaan riittävästi elvytetään ja investoidaan, niin talous voi kasvaa miten paljon vaan, mutta eipä se voi kun työtä tekevien ukkojen ja akkojen määrä pienenee."
http://www.hs.fi/politiikka/Vattin+johtaja+Suomen+seurattava+Ruotsin+porvarihallituksen+politiikkaa/a1305556937905

Juhana Vartiainen (SDP) ylistää työtä. Todellisuudessa työ ei luo hyvinvointia kovinkaan paljon. Työvoiman hinnan noustessa sitä käytetään järkevämmin ja turha työ lopetetaan. Turha työ luo vain ongelmia: jätettä jne. Erityisesti resurssiniukassa maailmassa kannattaa välttää turhaa työn tekemistä ja keskittyä olennaiseen. Velkaongelmat aiheuttavat herkästi kierteen, että pitää tehdä turhaa työtä ja järjettömiä projekteja mutta se ei ole silti viisasta vaan hulluutta.
Vartiaisen mukaan uudistukset ovat välttämättömiä, jos hyvinvointipalveluiden rahoitus halutaan turvata. Julkisen talouden ongelmat johtuvat pitkälti epäedullisesta ikärakenteesta.
http://www.hs.fi/politiikka/Vattin+johtaja+Suomen+seurattava+Ruotsin+porvarihallituksen+politiikkaa/a1305556937905

Hyvinvointivaltiosta on tullut nykyään tapa tehdä järjettömiä asioita eli rationaalisesti ajatteleva lopettaa hyvinvointivaltion, koska se johtaa yhteiskunnalliseen hulluuteen. Yleensäkin on, että todellista hyvinvointia luodaan leikkaamalla turha pois ja keskittymällä järkevään. Suurin osa yhteiskunnallisesta ja taloudellisesta toiminnasta on turhaa ja sen kontribuutio hyvinvointiin on joko negatiivinen tai vähäinen. Monet yhteiskunnat tulevat toimeen varsin pienillä maallisilla voimavaroilla ja mitenkään ei kannata ylistää maallisuutta, koska ihmisen maalliset tarpeet ovat varsin pienet. Suurin osa yhteiskunnallisista prosesseista voidaan siirtää tietokoneille ja virtualisoida. Virtuaalisuus voi vapauttaa ihmisen materiasta.

Hyvinvointivaltio tulee lopettaa niin sitä ei tarvitse silloin rahoittaakaan. Hyvinvointivaltio oli aikanaan Neuvostoliiton (NL) luoma harha ja se ei ole kilpailullisissa oloissa mitenkään mahdollista rahoittaa ja ylläpitää jos halutaan samalla luoda energiaa ja resursseja säästävä yhteiskunta. Hyvinvointia voi olla vain silloin kun Neuvostoliitto on Suomen ystävä; muutoin hyvinvointia ei voi olla.
http://finnsanity.blogspot.com/2012/01/presidentinvaalit-2012-vayrynen.html

http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2012/03/hyvinvointivaltio-vaakalaudalla.html

http://takkirauta.blogspot.com/2011/02/miksi-hyvinvointivaltio-toimii.html

Hyvinvointivaltio legitimoi yhteiskunnallisen kiristyksen ja järjettömyyden ja on siten haitallista. Hyvinvointivaltio luo myös kuvan myyttisestä Jumalankaltaisesta valtiosta ja siten tuhoaa yksilöiden oikeuden ja velvollisuuden valita oma tiensä. Mikäli Suomessa ei olisi hyvinvointia vaan enemmän pahoinvointia, niin yhteiskunta ei voisi kiristää kansalaisiaan. Tekniikan käyttöön ottoa myös hyvinvointivaltio vääristää, koska ihmiset kuvittelevat, että valtio kykenee pelastamaan virheistä. Jos uuden tekniikan käyttöönoton hinta olisi köyhyys, niin Nokiakin ehkä olisi menestyvä yritys. Nyt Nokialaiset luottavat, että sosiaalitoimi pitää heistä huolen jos he vain pelleilevät siellä. Jos näin ei olisi, Nokialaisten olisi pakko tuottaa järkeviä puhelimia eikä pelleillä sosiaalitoimen kustannuksella.
http://jtalous.blogspot.com/2012/03/nokian-johto-delusionaalista.html

http://tietsikka.blogspot.com/2012/03/linux-tietokone-paljon-alle-pelkan.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti