tiistai 21. toukokuuta 2013

Velka

Talouskasvu ja yleensä velan vaikutus yhteiskunnan toimintaan on vaikeaa hahmottaa.Velka on toisen saatava ja yhteiskunnassa velka siirtää rahaa paikasta toiseen. Vaikuttaako velka talouskasvuun vai onko se täysin neutraali talouskasvun kannalta? Itse en usko, että valtion velalla on juurikaan vaikutusta talouskasvuun mutta se luultavasti vaikuttaa niihin yhteiskuntapolitiikan vaihtoehtoihin mitä on käytettävässä. Valtiohan voi aina jättää velkansa maksamatta ja laittaa velkojat vankilaan eli velkojen hoito on valtiolle helppoa.
http://www.piksu.net/artikkeli/pelastaako-talouskasvukaan-en%C3%A4%C3%A4-meit%C3%A4

Historiallisestihan on luultavasti valtavat määrät valtion velkaa hävitetty juuri tällätavoin, että valtio on kadonnut tai sortunut ja täten sen velat ovat hävinneet kuin tuhka tuuleen.

En usko, että nykyinen euroopan ja maailman evoluutio on päättynyt vaan isoja muutoksia on tulossa. Valtiot sortuvat, ja kokonaiset kansakunnat tuhoutuvat; Se on elämän laki. Dynaamisia talouksia ja yhteiskuntia on etenkin Aasiassa. Hyvä väestönkasvu takaa yhteiskunnalle kyvyn laajentua.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti