sunnuntai 21. helmikuuta 2021

Kvanttitietokone

 Ylellä oli Ykkösaamussa juttua kvanttitietokoneista. 

https://areena.yle.fi/1-50654918

Antti Vasara puhui siinä kvanttitietokoneista, Superälystä Antti ei kuitenkaan maininnut mitään vaikka Superäly on yksi isoimmista kvanttitietokoneiden sovelluskohteista

Yle ilmeisesti pyrkii vieläkin rauhoittelemaan kansaa, että isoja muutoksia ei ole tulossa. Koska tälläinen asioiden tieten tahtoen vääristely loppuu? Koska Presidentti Sauli Niinistö tulee julkisuuteen ja toteaa, että Superäly on totta.

Lauri Gröhn kommentoi, että

Ylen Ykkösaamu höpsi innovaatioista ja tekoälystä. Yleismies ja yleistoimittaja on huono yhdistelmä …

Lauri Gröhn on pitkän ajan teknologiapolitiikan arvostelija, mutta en aivan ymmärrä mitä Gröhn tarkoittaa, ettei kvanttitietokoneita olisi olemassa. D-Wave:lla ja monella muulla on täysin toimivia kvanttitietokoneita, joilla pystyy laskemaan.  

There exist today literally dozens of quantum processors all over the world with hundreds more likely to be unveiled this year and next. Many of these computers are still experimental, but companies such as IBM, Honeywell and Google have published roadmaps that will take today’s early-stage devices to ones that will have real-world impact. There are also dozens of start-up companies all over the world who have raised capital to build a quantum computer, including IQM in Finland, OQC in the United Kingdom and Xanadu in North America.

Quantum computing will likely make its initial presence felt in areas such as drug development and discovery, materials science for developing better batteries, and carbon sequestration.  It will also amplify the power of AI in many fields, including real natural language processing and “optimization” problems, for example, efficiently routing thousands of delivery vans. Certain uses of quantum computers are already entering real life. The generation of unhackable keys for cybersecurity is just one example.

https://www.scientificamerican.com/article/will-quantum-computers-truly-serve-humanity/

Jotkut uskovat, että tulevaisuutta voi ennustaa; ehkä jotain voi ennakoida, mutta suurinta osaa ei voi, eikä tarvitsekaan. Itse olen paljolti siitä, että kuoleman pelko pitää voittaa. Jos ei pelkää kuolemaan niin tulevaisuus näyttäytyy paremmalta. Ei ole tarvetta säätelyllä eikä turhalle valvonnalle. 

https://trepo.tuni.fi/bitstream/handle/10024/104918/1546603272.pdf

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti