tiistai 9. helmikuuta 2021

Perinnemedia taistelee

Suomalainen perinnemedia taistelee olemassaolostaan. Perinnemedia pelkää. Perinnemedian haastavat uudemmat toimijat ja perinnemedia pelkää. 

Medialiiton puheenjohtaja ja Mediatalo Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi katsoo, että Yle on harjoittanut valtion tuella ”verkkolehtimäistä toimintaa”, joka on perinteisesti kuulunut suomalaisen lehdistön tehtäviin.

– Ei olisi voinut kuvitella vanhaan aikaan, että Yle olisi ryhtynyt tekemään paperisia sanomalehtiä. Miksi se voisi nyt yhtäkkiä ruveta tekemään digitaalisia verkkolehtiä, Kangaskorpi kysyy.

https://yle.fi/uutiset/3-11781730

Perinnemedian toimittajat rääkyvät. Uudempaa mediaa löydät:

https://murkut.org/

http://www.oikotieto.fi/

https://takku.net/

http://suomenruokablogit.blogspot.com/

Taistelu pahaa Imperiumi (perinnemedia) vastaan kiihtyy. Taistelua käydään armottomasti. Myös vammaiset ovat mukana:

https://pietar.in/

Toimittaja vaihtoehtomedia syö sinunkin pöydästäsi.

http://jpoli.blogspot.com/2021/01/valkoiset-amerikassa.html

http://jpoli.blogspot.com/2021/02/fixit.html

 

Myös homot ja lesbot ovat rintamassa mukana.
Alkuvaiheessa perinnemedian toimittajat fanittivat uutta mediaa. Tänä fanitus on loppunut ja toimittajat kaivavat poteroita.Vaihtoehtomedia pitäisi tehdä yhteistyötä yli rajojen. Todellinen vihollinen ei ole se homo tai muunsukupuolinen naapuripöydän tonttu vaan perinnemedia. Perinnemedian kaataminen on yhteinen tavoite. Supertekoäly auttaa pienempiä pelureita isoja perinnemedia jättejä vastaan. Google ja Facebook ovat tuoneet kauan kaivattua tasa-arvoa mediaan

Nyt ensimmäistä kertaa ihmiskunnan historiassa perinne instituutioilla ei ole ehdotonta valtaa. Pienemmät toimijat kykenevät haastaa perinnejätit elämän eri aloilla aina verkkokaupasta, pankkitoiminnasta ja uskonnoista lähtien. Ihmiset eivät enää suostu vaikenemaan vaan etsivät vaihtoehtoa Internetistä. Tämä on hyvä, sillä perinnemedia ei aja tavallisten tallaajien etua vaan vain harvojen hyvinvointia. Adolf Hitleriä siteeraten: "Saksan kanssa petti minut." Toivottavasti tässä käy samanlailla, että hyvikset voittavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti