perjantai 26. lokakuuta 2012

Estelle, Gaza ja vapaakauppa

Oliko Estellen matka ”poliittinen provokaatio, jonka tarkoituksena on saada Israel negatiiviseen valoon”, kuten Israelin Helsingin suurlähetystö kiirehti ilmoittamaan? Totta kai. Kyseessä on juuri poliittinen provokaatio, mediatemppu, joka kohdisti huomiota Gazan saartoon poliittisen ratkaisun toivossa. Estellen miehistö tiesi varmasti tulevansa pysäytetyksi. Koko matkan tarkoitus oli tulla pysäytetyksi. Gazan tilanteen kannalta yhden laivalastin merkitys on lähinnä symbolinen. Ship to Gaza -järjestö pyrkiikin ”herättämään tiedotusvälineiden ja yleisön kiinnostuksen”. Kaikesta päätellen tässä on onnistuttu. Kiinnostus Gazan tilannetta kohtaan on taas omiaan saattamaan Israelin saartopolitiikan negatiiviseen valoon.
http://ulkopolitist.wordpress.com/2012/10/26/provokaatio-nimelta-estelle/

Itse kannatan vapaata kauppaa eli vapaan kaupan estäminen on aina rikos ihmisyyttä vastaan. Luen siis oikeuden vapaaseen kauppaan ihmisoikeudeksi. En ole Lähi-Idän politiikkaa niin paljoa seurannut, että osaisin sanoa mistä Israelin Gazan saarrossa on kyse. Juutalaisissa on jokatapauksessa paljon vapaakauppa aktivisteja eli mitenkään erikoisen juutalainen saarto ei luultavasti ole.

Oikeus vapaaseen kauppaan on fundamentaalinen, koska koko globaalitalousjärjestelmä on tehty sillä oletuksella, että pystyt hyödyntämään vapaata kauppaa.
http://occupiedpalestine.wordpress.com/2012/10/23/estelle-ship-to-gaza-noam-chomsky-the-siege-on-gaza-is-a-criminal-act-that-has-no-justification/

Sinällään Gazalla ei varmaankaan ole mitään merkitystä juutalaisille vapaakauppa aktivisteille, koska kauppasaarto ei koske juutalaisia vaan palestiinalaisia. Osa arabeista kannattaa myös vapaatakauppaa ja esim. Koraanikin on käsittääkseni vapaan kaupan puolella ja samoin Mohammed. Vapaan kaupan isoimmat vastustajat ovat Amerikassa ja Euroopassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti