perjantai 5. lokakuuta 2012

Globalisaatio ja NWO

Paljon on puhuttu ns. NWOsta.
http://en.wikipedia.org/wiki/New_World_Order_(conspiracy_theory)

http://nwohavaintoja.blogspot.fi/search/label/nwo

http://nwohavaintoja.blogspot.fi/search/label/nwo
Globalisaatio (joka ei ole sama yhteiskunnallinen ilmiö kuin NWO) on ainakin jossain määrin todellinen ilmiö, koska maailmantalous on nyt integroidumpi kuin se oli joskus 1960-luvulla. Toisaalta maailmanlaajuinen kaupankäynti ei ole mikään uusi ilmiö ja ilmeisesti koko 1900-2000 aika oli huomattavan taantumuksellista aikaa globalisaation kannalta. Lähinnä I,II ja kylmänsodan takia. 1800-luvulla kansainvälinen taloudellinen ja yhteiskunnallinen toimeliaisuus oli varsin vilkasta eli monessa mielessä nyt on pikkuhiljaa palattu aikaisempaan tilaan.
http://joukopiho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/119605-mita-suomi-voi-nayttaa-jalleen-maailmalle

http://heidikuittinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115656-uuden-maailmanjarjestyksen-pohjustusta

http://jannemuhonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/119599-olen-elava-todiste-tepsivasta-aivopesusta

http://taivas-ihme-blogi-annelindell.blogspot.fi/

EU on monessa mielessä ollut pettymys, koska se ei tuonut sitä vapautta mitä monet toivoivat. Nyt kuitenkin on näiden muutosten myötä tullut mahdolliseksi käydä myös kuluttajatasolla kauppaa suoraan  Kiinan kanssa ja tämä on todella suuri ja odotettu muutos. Myös piensijoittajalle on nyt ensimmäistä kertaa mahdollista hyödyntää veroparatiiseja ja Aasian finanssimarkkinoita suoraan ilman välikäsiä.

Itse kannatan vapaata kauppaa. Kv. kaupassa ei tulisi olla tulleja eikä muitakaan maksuja vaan sen pitäisi olla täysin vapaata. Vapaakauppa luo valtavasti vaurautta. Vapaakauppa tarvitsee myös maksu-, informaatio-, ja logistisenjärjestelmän jotka nyt ovat ensimmäistä kertaa ihmiskunnan historiassa olemassa sillä tasolla, että käytännössä on mahdollista tilata tavaraa kuluttajatasolla suoraan Kiinasta järjellisillä kustannuksilla. Erityisesti Kiinan tulo globaaliksi toimittajaksi on suuren ilon asia, koska se mahdollistaa yhteiskuntien rauhanomaisen kehityksen rakastavaksi globaaliksi kyläksi.

Kansainvälistä kauppaa on tietyissä piireissä vainottu ja haluttu rajoittaa. Tosiasiallisesti vapaakauppa luo valtavasti vaurautta. Vapaan kaupan vastustusta on erityisesti heikkojen teollisuusalojen johdossa ja työväessä. Yhteiskunta kuitenkin kokonaisuutena hyötyy valtavasti mahdollisimman vapaasti kaupasta. Vapaakauppa on kuitenkin vieläkin unelmaa, koska esim. Yhdysvallat tekee kaupalle politiikkaa ja siten näivertää luottamusta vapaaseen kauppaan. Monissa hyödykkeissä Yhdysvallat on kyennyt rajoittamaan niiden vapaata saatavuutta ja siten aiheuttanut valtavat tappiot muille. Kiinan nousu teknologiamahdiksi on kuitenkin tehnyt Yhdysvalloille mahdottomaksi rajoittaa monien komponenttien ja teknologioiden globaalia saatavuutta, ja siten globaalit markkinat toimivat nykyään suhteellisen hyvin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti