keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Vapaakauppa ja kuluttaja

Vapaan kansainvälisen kaupan mollaaminen on suosittua ns. journalistien keskuudessa.
http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/kasitykset-kuluttajan-edusta-vaihtelevat/1265522

Vapaakauppa luo vaurautta valtavasti ja käytännössä Länsimaiden nykyinen hyvinvointi on kansainvälisen kaupan luomaa. Kaikki kaupan rajoitukset väistämättä pienentävät valtavasti luotua vaurautta ja hyvinvointia. Vapaakauppa avaa tien kompleksiselle prosessille, joka luo käsittämättömät määrät vaurautta. Iso osa teknologista kehitystä ei olisi mahdollista ilman kansainvälistä kauppaa.

Kotimaisuus ei voi olla mikään arvo missään, koska se ei juurikaan luo vaurautta ja käytännössä tuhoaa hyvinvointia. Käytännössä tuotantoa ei kannata rakentaa kansallisella tasolla, koska se on järjettömän tehotonta. Ainoastaan globaalituotantorakenne luo vaurautta ja hyvinvointia; kaikki muu on lähinnä pelleilyä. Iso osa vauraudesta tulee nimenomaan tehokkaasta ostosta eikä niinkään viennistä tai tuotannosta. Inward internationalization on luultavasti hyvinvoinnille ja vaurauden luonnille tärkeämpää kuin varsinainen vienti tai tuotanto.
http://ideas.repec.org/p/hhb/uufewp/0001.html

Historiallisesti pääpaino on pitkälti ollut viennin korostamisessa mutta tuonti on erittäin tärkeää hyvinvoinnille. Tuonnille ei missään tapauksessa kannata asettaa mitään rajoitteita missään tilanteessa. Omaa tuotantoa ei kannata maan koskaan suojella, koska suojelu edistää sellaisia arvoja, mitä kukaan itseään kunnioitta Jussi Median ystävä ei voi arvostaa. Vienti, tuonti, pääomasijoitukset jne edelleen muodostavat kokonaisuuden, joka kokonaisuutena luo valtavasti vaurautta. Nimenomaan kv. kauppa on suurin vaurauden luoja. Mikään muu yhteiskunnallinen prosessi ei kykene vastaavaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti