maanantai 22. lokakuuta 2012

Demareissa verohihhuleita

SDP:ssä on paljon vastuuttomasti toimivia verohihhuleita. Esimerkiksi Erkki Tuomiojan puheet ovat vallan erikoisia ja vastuuttomia.
Finanssimarkkinat ovat olleet tähän asti muihin aloihin nähden etuoikeutetussa poikkeusasemassa. Jokainen, joka käy leikkauttamassa hiuksensa, syömässä ravintolassa, ostamassa leipää tai mitä tahansa tavaraa kaupasta maksaa huomattavan suurta arvonlisäveroa. Sen lisäksi joihinkin haitakkeiksi katsottuihin tuotteisiin voi kohdistua muitakin veroja, kuten tupakkaan ja alkoholiin. Miksi siis pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamien palvelujen ja sijoituskohteiden kaupan pitäisi olla kokonaan verotonta?
Kun nyt Suomessakin pohditaan liittymistä EU:ssa kaavaillun rahoitusmarkkinaveron käyttöön ottavien maiden ryhmään, on rahoitusala käynnistänyt tavallista kiivaamman kampanjan tätä vastaan. On sinänsä luonnollista, että palkkansa eteen työtään tekevät edunvalvojat lobbaavat alaansa kohdistuvaa verotusta vastaan. Vähemmän ymmärrettävää on, että he ovat osittain saaneet värvättyä työeläkeyhtiöiden hallintoelimissä istuvia ay-taustaisia edustajia kampanjaansa.
http://www.tuomioja.org/ , 14.10.2012

Erkki Tuomioja voisi kehittää blogiaan siten, että voisi linkata suoraan kyseisen päivän kohtaan.
http://www.demari.fi/politiikka/uutiset/8171-veroparatiisien-kaato-etenee-hitaasti-kyse-on-koko-yhteiskuntaa-kalvavasta-ongelmasta

http://www.demari.fi/politiikka/kolumnit/8295-rauvola-jarki-sisu-ja-uusliberalismi

SDP:ssä on paljon valtiouskovaisia, jotka uskovat että suurempi kontrolli ja pakkotoimet tuovat onnen ja autuuden.
http://www.demari.fi/politiikka/kolumnit/8108-jungner-hyvinvointivaltion-vastaisku

Länsimaiden kadotettua menestystä ei enää kyetä palauttamaan pakkokeinoin. Länsimaiden mahtiepookki on ohi ja sitä ei valtion otteita koventamalla saa takaisin.
http://jtalous.blogspot.fi/2012/10/nokian-ja-microsoftin-strategia.html

Valtiouskovaisten diagnoosi on täysin väärä: ei Länttä tuhonneet liberalistit vaan maailman kehitys. Liberalistiset politiikat ehkä jouduttivat Lännen tuhoa, koska ne mahdollistivat Euroopan ja Yhdysvaltojen ulkopuolisten alueiden nopeamman kehittymisen. Vapaampi kauppa teki tehtävänsä ja loi valtavasti vaurautta euroopan ja Yhdysvaltojen ulkopuolelle. Liberaalimmat yhteiskuntateoreetikot eivät olleet samalla lailla rasistisia kuin konservatiivit vaan he halusivat oikeasti kaikkien maiden uskosta, ihonväristä jne vaurastua ja vapautua orjuudesta. Monet teoreetikot, poliitikot, papit, teknologistit ja liikemiehet ovat joutuneet toimimaan valtiouskovaisten ehdoilla vaikka he ovat todellisuudessa ajaneet kaikkien ihmisten onnea, hyvinvointia ja vapautta. Suurilla harhautuksilla, petoksilla ja pelaamisella vapauden ystävät ovat kyenneet pitkälti tuhoamaan rasistien ja muiden ihmisten vapauteen negatiivisesti suhtautuvien taisteluasemat. Taistelu on ollut ja on vaikeaa, koska vapauden ystävät eivät kykene pelaamaan näkyvästi heihin jatkuvasti kohdistuvien uhkausten takia vaan olemme joutuneet tekemään sen minkä olemme tehneet oveluudella, viekkaudella, ja joskus jopa röyhkeydellä. Vapaus vaatii tekijänsä.

Älkää välittäkö orjien onnesta tai hyvinvoinnista; sillä orjat ovat valmiita myymään vapaat mädästä omenasta.
http://juffo.blogspot.fi/2012/10/pelolla-halliseminen.html

http://jpoli.blogspot.fi/2012/10/valtiouskovaisuus-ja-kokoomus.html

http://takkirauta.blogspot.fi/2012/10/epasuositut-aatteet-epasuositut-ihmiset.html

http://thomastaussi.blogspot.fi/2012/09/hayek-haastaa-etatistit.html

http://thomastaussi.blogspot.fi/2012/10/hummeri-on-eettisempi-kuin-hyva-koulutus.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti