perjantai 19. lokakuuta 2012

Suomi tarvitsisi kunnollisen johdon

Suomesta puuttuu paljon strategian ymmärrystä.
http://jpoli.blogspot.fi/2012/10/suomen-ei-tarvitse-menna-turvaneuvostoon.html

Suomen kaltaisen maan kannattaisi välttää kaikkia ristiriitoja suurvaltojen kanssa. Suomelle tärkeää on lähinnä komponenttien saatavuus halvalla ja kaupan vapaus. Lähi-idällä ei ole suoranaisesti Suomelle mitään merkitystä. Muslimien kanssa kannattaa pysyä hyvissä väleissä, koska välirikostakaan ei ole hyötyä.

Suomi ei juurikaan tuo energiaa Lähi-Idästä eli jos säilytämme hyvät suhteet Venäjään ja Norjaan fossiilista energiaa pitäisi olla riittävästi saatavilla. Teknologisesti emme ole enää kovinkaan riippuvaisia Yhdysvalloista, koska nyt mm. tietokoneita saa Kiinasta. Kiinalla ei tosin ole vieläkään riittävää litografiaosaamista vaan kiinalaiset joutuvat valmistuttamaan paljon suunnittelmiaan nanoelektroniikan tuotteita Taiwanissa (tosin taiwanilaiset ovat etnisiä kiinalaisia eli osa laajempaa kiinaa).
http://tietsikka.blogspot.fi/2012/10/ug802-kayttokokemuksia.html

Kiinalla on tosin suuret suunnitelmat ja Kiinalaisten arvioiden mukaan Kiinan pitäisi olla kilpailukykyinen nanoelektroniikassa 2020-luvulle tultaessa.

Yhdysvaltojen peesaaminen ei ole järkevää, koska Yhdysvallat on ongelmissa oleva suurvalta ja siten varsin epävarma kumppani. Yhdysvallat ei ole riittävän voimakas turvatakseen oman säilymisensä riittävällä riskikertoimella eli sen politiikka tulee olemaan tulevaisuudessa erittäin poikkoilevaa ja ailahtelevaista.
http://www.kaleva.fi/mielipide/paakirjoitukset/suomi-sai-napeilleen/609568/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti