sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Piraattipuolueen linja

Kimmo Hoikkala (SDP) kysyy mikä on Piraattipuolueen linja.
http://hermiitti.blogspot.fi/2012/10/piraattipuolueelta-puuttuu.html

http://hermiitti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/121765-piraattipuolueelta-puuttuu-jarkiperainen-linjakkuus

http://piraattipuolue.fi/agenda/perusoikeudet/sananvapaus

Piraattipuolue on ainakin pyrkinyt parantamaan sananvapautta mutta muuten piraattien ajatukset ovat jääneet hämärän peittoon. Ilmeisesti piraateilla ei ole kovinkaan jäsentyneitä näkemyksiä monista yhteiskuntapolitiikan alueista, kuten esim. verotus.

Piraattipuolue on kuitenkin ainut tietoyhteiskuntapuolue Suomessa. Suomen muut puolueet on luotu teollistumisen aikaan (eli 1800-luvun lopussa tai ennen tietokoneiden massavalmistusta). Vihreiden politiikka perustuu teollisen yhteiskunnan kritiikkiin eli he ovat henkisesti teollisen yhteiskunnan tuotteita.
http://fi-lib.blogspot.fi/2012/10/miksi-yksikaan-kansanedustaja-ei.html

Samoin esim. Kiinan Kommunistinen puolue on teollisen ajan puolue ja siksi Kiinassa teollisuus on korostunut. Yhteiskunnan vähittäinen muutos tietoyhteiskunnaksi on tehnyt Piraattipuolueesta ajankohtaisen. Teollisen yhteiskunnan syntyajoilta periytyvät aatteet eivät välttämättä ole enää kovinkaan relevantteja. Esim. SDP korostaa työtä ja työläisyyttä maailmassa, jossa ei enää kohta tarvita koko ihmistyötä ollenkaan. Superälyn nousu mahtiasemaan on väistämätöntä ja samalla puolueet ennen superälyä ajavat järjettömiä poliittisia tavoitteita.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti