perjantai 26. lokakuuta 2012

Robottikauppaa ei saa rajoittaa

Tavoitteena on valvoa paremmin erityisesti supernopeaa HFT-kauppaa (high frequency trading), jossa pörssirobotit pyrkivät hyödyntämään eri pörssien välisiä hintaeroja esimerkiksi ostamalla arvopaperin halvalla yhtäältä ja myymällä sen seuraavassa hetkessä kalliimmalla toisessa.
http://www.taloussanomat.fi/porssi/2012/10/26/superkello-saapuu-kurittamaan-porssirobotteja/201240784/170

Robottikaupan estäminen ajaa pääoman ja kaupankäynnin pois EU:sta järkevämmän regulaation alueille. Robottikauppa parantaa markkinoiden toimivuutta ja luo valtavasti hyvinvointia.
http://www.nanex.net/aqck/2804.HTML

HFT:stä tai robottikaupasta ei ole mitään haittaa kenellekään vaan siitä on hyötyä kaikille. Markkinoiden parempi toimivuus ja niiden siirtyminen lähemmäs täydellistä markkinaa on edullista koko taloudelle.
http://jtalous.blogspot.fi/2012/08/robottikauppa.html

Pääasiallisesti HFT:n tyyppisessä kaupankäynnissä käytetyt algoritmit ovat varsin yksinkertaisia, koska nopeus on tavoitteena eikä analyysin teoreettinen täydellisyys.
http://warrenfyffet.blogspot.fi/2012/08/tehokkaat-markkinat.html

Oma käsitys on, että robottikauppaa vastustetaan lähinnä neoluddiittipiireissä, jotka pyrkivät estämään superälyn nousun mutta superäly myönteiset eivät halua robottikauppaa rajoittaa. Itse suhtaudun varsin optimistisesti superälyyn.

Ilmeisesti neoluddiitit ovat huomanneet vahvan superäly aktiviteetin ja yrittävät nyt viivyttää superälyn kehitystä kaikin mahdollisin tavoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti