torstai 25. lokakuuta 2012

Persuista Kokoomuksen apupuolue

”Minä lupaan, että tulee sellainen päivä, jolloin olemme hallituksessa samalla puolen aitaa”, sanoi Perussuomalaisten puheenjohtaja Soini pääministeri Kataiselle Sanomatalon Kuntatorilla 24.10.2012. Tämä oli tärkeä lupaus. On myös tärkeää yrittää avata sitä. Mistä siis oikein on kyse, kun kansalaisten muutosvaatimuksella suurpuolueeksi noussut Perussuomalaiset tarjoutuu apupuolueeksi Kokoomukselle?
http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/122265-perussuomalaiset-tarjoutuu-kokoomuksen-apupuolueeksi-miksi

Timo Soini ymmärtää varsin hyvin, että poliittista valtaa ei saa oppositiossa. Kokoomuksen apupuolueena on järkevämpää olla kuin oppositiossa. Pääpuolueeksi hallitukseen Persuista ei ole, koska  Persut ovat poliittisesti niin kokemattomia, että he eivät kykenisi hoitamaan maan asioita edes auttavasti mutta Kokoomuksen apupuolueena he voisivat harjoitella politiikkaa ja siten pidemmällä aikavälillä oppia riittävästi politiikkaa kyetäkseen toimimaan politiikassa täysimääräisesti.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=5488

Todennäköisesti SDP:n kumppaniksi Persuista ei ole mutta Kokoomus voisi hyväksyä Persut apulaisikseen.
http://www.iltasanomat.fi/kuntavaalit/art-1288510498582.html

SDP+Persut ei onnistu eikä Keskusta+Persut eli ainoaksi vaihtoehdoksi jää Persut+Kokoomus. Persut luultavasti suostuisi hyvin pitkälle kaikkeen hallituksessa mitä Kokoomus vaatisi eli Kokoomus voi hyvinkin haluta vaihtaa SDP:n Persuihin.

2 kommenttia:

 1. Pääpuolueeksi hallitukseen Persuista ei ole, koska Persut ovat poliittisesti niin kokemattomia, että he eivät kykenisi hoitamaan maan asioita

  Tämä on ilmeisesti tulkittava siten, että nykyinen hallitus on hoitanut asioitamme mallikkaasti ja suurella kokemuksella.

  En usko että 2015 Sekoomus on suurin puolue, joten Kokoomuksen apupoikaa on turhan aikaista miettiä. Kuten Katainen on toiminnallaan osoittanut, pääministeripuolue voi joutua toimimaan apupuolueena - vieläpä vanhalle ideologiselle päävastustajalleen. Sitä on komelta kalskahtava termi "vastuunkanto".

  VastaaPoista
 2. Persuilla ei taida kenelläkään ole ministerikokemusta. Hallituksessa pääministeripuolueena on vaikea olla jos yhdelläkään ministerillä ei ole aikaisempaa ministerikokemusta.

  Nykyhallituksen virheet ovat legendaarisia mutta se ei paljoa uutta hallitusta auttaisi.

  VastaaPoista