tiistai 30. lokakuuta 2012

Ihminen ei ole evoluution loppu

Ihminen on temporaalinen ilmiö eikä mikään lopullinen design. Evoluutio jatkuu ja ihminen syrjäytyy samanlailla kuin kaikki muutkin lajit. Ihminen on keskeneräinen työ. Juutalaiset mm. uskovat, että ihmisen rooli on varsin temporaalinen ja todellinen Jumalan kuva ilmestyy joskus mutta ihminen se ei ole. Ihminen saattaa luomistyön loppuun ja poistuu areenalta.

Ihmisen ei kuitenkaan tule murehtia näistä, koska nämä asiat ovat Jumalan kädessä eikä ihminen voi eikä kykene niihin puuttumaan. Ihmisellä ei ole sen enempää kykyä puuttua luomistyöhön kuin millään muullakaan luodulla.

Ilmaston- ja muun ympäristön muutos luo uuden todellisuuden eikä sitä pidä eikä tarvitse vastustaa. Jokainen laji kohtaa Herransa jossain vaiheessa. Ihminen ei ole millään lailla erityisasemassa Jumalan luomassa todellisuudessa vaan se on vain yksi luoduista, ei sen vähempää eikä enempää. Tietyt ympäristöolosuhteet mahdollistivat ihmisen toiminnan, ihminen toimii aikansa ja ympäristö muuttuu ja ihminen poistuu. Temporaalisuus on elävien olentojen laki, vain Jumala on ikuinen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti