maanantai 8. lokakuuta 2012

Vapaus=Hyvä

Googlen motto ei siis välttämättä ole vain tyhjä fraasi. On kuitenkin aiheellista kysyä, kuka pahuuden määrittelee. Google on amerikkalainen pörssiyhtiö ja sen arvot ovat selkeän amerikkalaiset. Tämä on tullut esiin, kun on keskusteltu YouTubeen ladatusta Muhammed-videosta.
http://yle.fi/uutiset/kari_haakana_ala_ole_paha/6311634

Kari Haakana kirjoittaa Googlesta ja hyvästä (siis moraaliseettinen hyvä tässä). Itse pidän Googlea varsin eettisenä, koska Google on tähän asti toiminut ihmisten vapauksia edistävästi (siinä määrin missä lainsäädäntö on sen mahdollistanut). Tiedon vapaus on edellytys vapaudelle, koska ilman tietoisuutta emme voi olla vapaita.

Verojen maksamatta jättäminen on Googlelta hyvä asia, koska valtiot eivät edusta pääasiallisesti vapautta. Valtio ei pääasiallisesti juurikaan edistä ihmisten vapautta vaan pyrkii valvomaan ja rajoittamaan ihmisiä eli verojen minimointi on eettistä, koska silloin valtion kyky pienentää kansalaistensa vapautta vähenee. Muslimien huoli profeettansa kunniasta on sinällään ymmärrettävää, mutta muiden ei tätä kunniaa tarvitse puolustaa. Jos eivät itse kykene puolustamaan, niin muilla ei sitä velvollisuutta ole. Toisten profeettojen kunnian puolustaminen ei ole hyve, koska Jumalalta on lupa odottaa kykyä puolustaa omaa kunniaansa.

Yritys tai yksilö ei luonnollisesti ole missään vastuussa siitä, että jos joku yrittää puolustaa jonkun kunniaa ja siinä tulee iso kasa tuhoja. Vastuu on vahinkojen aiheuttajalla, ei sillä joka ei ole puolustanut profeetan kunniaa. Googlea ei siis voida pitää vastuullisena Muslimeille aiheutetusta mielipahasta.
http://jpoli.blogspot.fi/2012/10/ruotsalaiset-hyokanneet-vapautta-vastaan.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti