sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Yhdysvallat ja Kiina

Yhdysvaltain presidentinvaalissa Kiina on noussut isoksi kysymykseksi. Kiina on suurvalta, jota Yhdysvallat ei enää kykene nitistämään.
http://www.theepochtimes.com/n2/opinion/what-went-wrong-with-us-china-policy-305613.html

Kiinan kommunistihallinto on monessa mielessä keisarivallan perillinen ja kiinalaisessa yhteiskunnassa ei ole varsinaista demokraattista perinnettä. Kiinalainen kommunismi ei ole samanlaista kuin neuvostoliittolainen vaan heidän omaa sovellustaan.
http://yle.fi/uutiset/yhdysvallat_pullistelee_muskeleitaan_kaakkois-aasiassa/6343348

Kiina ei mitenkään uhkaa Yhdysvaltoja sotilaallisesti mutta Yhdysvallat uhkailee Kiinaa jatkuvasti.
http://www.verkkouutiset.fi/index.php/talous/982-talous/110958-110958

Kiinalaiset eivät ole kiinnostuneita hyökkäämään manner-Yhdysvaltoja vastaan mutta Yhdysvallat riehuu jatkuvasti Aasiassa. Pidemmän päälle Yhdyvaltojen agressio voi kuitenkin johtaa siihen, että kiinan on pakko lisätä kykyään uhata myös manner-Yhdysvaltoja sotilaallisesti tasapainottaakseen uhat.
http://yle.fi/uutiset/kiina_narkastyi_japanilaisministereiden_vierailusta_sotamuistomerkilla/6340683
Yksi lähteistä huomautti Yhdysvaltain hallinnossa olevan tahoja, jotka todella halusivat todisteita aktiivisesta vakoilusta Kiinan hallituksen hyväksi. Lähteen mukaan todisteet olisi kyllä löydetty, jos sellaisia olisi ollut.
http://www.digitoday.fi/tietoturva/2012/10/18/kiinalaisille-puhtaat-paperit-vakoilukohussa/201240156/66

Amerikassa on voimia, jotka haluavat tehdä Kiinasta uhan Yhdysvalloille ja muille maille. Onneksi tähän asti suurin osa amerikkalaisista ei ole suhtautunut kiinan uhkaan vakavasti. Yhdysvallat on hyötynyt valtavasti Kiinan kanssa käydystä kaupasta.
http://news.xinhuanet.com/english/china/2012-10/21/c_131920248.htm

China voiced pledge here Saturday to adhere to the path of peaceful development and called on the countries in South Asia, including Bangladesh, to boost cooperation to a new higher level.
"As the largest neighboring country of south Asia and following closely the development in this region, China stands ready to actively develop good-neighborly and cooperative relations with all South Asian countries," visiting senior Chinese leader Li Changchun said.
Li, a member of the Standing Committee of the Political Bureau of the Central Committee of the Communist Party of China (CPC), made the remarks when he addressed a reception hosted by the Bangladeshi representatives from all walks of life who share close connections to China.
"It is our sincere wish to see political stability, economic prosperity, peaceful coexistence and common development of all south Asian countries," Li added.
http://usa.chinadaily.com.cn/china/2012-10/21/content_15834256.htm

http://ca.reuters.com/article/topNews/idCABRE89K03F20121021

http://www.kashmirtimes.com/newsdet.aspx?q=6655

http://www.hindustantimes.com/Punjab/Ludhiana/We-have-learnt-no-lessons-from-the-India-China-war/SP-Article1-947861.aspx

Jos Yhdysvallat hyökkää kiinan intressejä vastaan Kiina luonnollisesti puolustautuu. Suomelle Kiina ei muodosta minkäänlaista uhkaa.
http://suomenkuvalehti.fi/blogit/eri-mielta/amerikkalaisin-silmin-euroopan-merkitys-on-vahentynyt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti