sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Cameron ja Britannian EU exit

Hän unissakävelee kohti EU:n uloskäyntiä. Se on käsittämättömän vaarallista, työväenpuolueen johtaja sanoi tänään sunnuntaina esiintyessään BBC:n Andrew Marr Show'ssa.
http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2013/01/13/cameronin-eu-strategia-uskomattoman-vaarallista/2013672/12

EU ei ole britannialle kovinkaan tärkeä, koska britannialla on laajat kansainväliset yhteydet ja kauppasuhteet. EU:n ulkopuolella Britannian ei tarvitsisi noudattaa EU:n lakeja ja direktiivejä. Lisäksi Britannia voisi käydä vapaasti kauppaa Afrikan, Kiinan, Intian ja muiden kanssa. EU on hitaan talouskasvun aluetta eli EU:n ulkopuolella on suuremmat mahdollisuudet kuin EU:n sisällä.

Suomelle tilanne ei ole ihan samanlainen, koska Suomella ei ole Britannian pitkiä kauppasuhteita maapallon, joka kolkkaan.
http://jpoli.blogspot.fi/2013/01/eu-ja-britannia.html

http://kauppapolitiikka.fi/public/default.aspx?contentid=266236&nodeid=41394&contentlan=1&culture=fi-FI

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-20989537

Britannian kokoiselle maalle EU jäsenyys ei ole mitenkään välttämätön. EU:n ulkopuolella mahdollisuudet yhteistyölle ovat hyvin suuria, erityisesti jos EU ei ole estämässä yhteistyötä. Kiina on luultavasti valmis hyvin syvään yhteistyöhön Britannian kanssa ja samoin Afrikassa varmasti ymmärretään vapaan kaupan edut. Myös Venäjä voisi olla Britannialle hyvä kumppani jos EU ei ole jarruttamassa asioita, samoin Turkki. EU:ssa on niin paljon islamin vastaisia voimia eli muslimien kanssa yhteistyö onnistuu varmasti paremmin ilman EU:ta.

Britannialla on laajat siteet mm. Pakistaniin ja monessa kehitysmaassa on valtavat mahdollisuudet kaupankäyntiin. Paljon suuremmat kuin hitaasti kasvavassa EU:ssa. Luonnollisesti nämä mahdollisuudet tarjoutuvat vain niille, jotka eivät ole rasisteja. Britanniassakin on rasisteja mutta EU:n ulkopuolella ei voi olla rasisti. EU:n sisällä on helpompi olla rasisti eli rasistien kannattaa olla EU:ssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti