tiistai 1. tammikuuta 2013

Niinistön puhe järjetön

Presidentti Sauli Niinistön puhetta on ruodittu blogeissa urakalla. Niinistö näemmä haluaa sitouttaa Suomen kasvutalouksien joukkoon. Itse koen, että suomalaisille sopisi parhaiten leppoistaminen ja degrowth. Nokia on jo paljon tehnyt työtä degrowthin saralla ja varmasti Stephen Elopilla on takataskussa muutama temppu millä Nokiaa saadaan hyvinkin leppoisaksi.
http://leostranius.fi/2013/01/tasavallan-presidentti-sauli-niiniston-uudenvuodenpuhe-vahva-arvopuhe-talouden-ja-kasvun-puolesta/#.UOM-I0hq2tI
Kuluneen vuoden aikana keskusteluun on noussut talouden kasvupakosta vapautumista vaativa degrowth-liike. Kasvutonta taloutta ovat kansainvälisesti hahmotelleet esimerkiksi Britannian kestävän kehityksen toimikunnan toimeksiannosta Tim Jackson raportissaan Prosperity without growth, Peter Victor Kanadalle tekemissään talousmalleissa sekä Serge Latouche kirjassaan Farewell to growth.
http://leostranius.fi/2010/12/vaihtoehtoinen-uudenvuodenpuhe/#.UOM_LEhq2tI

Suomalaisilla on hyvät mahdollisuudet selvitä, koska globalisaatio lähinnä edistää Suomen asemaa. Niinistö ja kaikki talouspessimistit unohtavat kokonaan, että lähes kaikki huipputeknologian komponentit ja ohjelmistojärjestelmien hinnat ovat laskeneet roimasti ja olemme saaneet uuden teknologia lähteen Kiinasta. Yhdysvaltojen suhteellisen aseman heikentyminen on Suomen etu, koska saamme halvemmalla teknologiaa Kiinasta mitä olemme aikaisemmin ostaneet kalliilla Yhdysvalloista. Samoin vapaakoodi on tehnyt monesta tietojärjestelmästä edullisen. Kiinalainen prosessoriteknologia mahdollistaa aivan uuenlaiset asiat aivan uusissa hintaluokissa.
http://tietsikka.blogspot.fi/2012/12/kiinalaiset-kehittivat-22nm-transistorin.html

Viennillä maksetaan mm. tuonnin kustannuksia eli suomelle on etu jos saamme huipputeknologiaa halvalla kiinasta. Esim. tietoliikennetekniikkaa on kiinasta saatavilla hyvin halvalla verrattuna esim. Ciscon hinnoitteluun. Samoin vapaakoodi yhdistettynä kiinalaiseen prosessoriteknologiaan tekee perustietotekniikasta hyvin edullista.

Suomen pitää nyt rohkeasti vain kiinalaistua ja toivottaa kiinalaiset tervetulleeksi. Aikanaan jo Jeesus korosti, että ihminen ei tarvitse kovinkaan paljoa materiaa selvitäkseen. Nyt tietotekniikan aikakaudella Jeesuksen puheet ovat tulleet todeksi siten, että materia voidaan pitkälti korvata informaatiolla. Voimme kaikki aloittaa 2013 ekologisesti irtisanomalla sanoma- ja aikakauslehtien tilaukset ja hankkimalla ekologisen tabletin. Tabletti kuluttaa paljon vähemmän energiaa kuin perinteinen tietokone ja edistää ilmastonmuutoksen vastaista taistelua vapauttamalla yhä useamman ihmisen paperin kahleista ja antamalla puille oikeuden kasvaa. Lisäksi aina ihastuttavat liito-oravat saavat pomppia vapaasti puusta puuhun hyönteisten ja erilaisten käpyjen perässä.
http://tpk.fi/Public/default.aspx?contentid=266177&nodeid=44807&culture=fi-FI

http://ylimaa.blogspot.fi/2012/12/mika-on-hyvaksi-euroopalle-on-hyvaksi.html

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=1&id=6261

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti